Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Τέλος άλλης εβδομάδας με αρχές τηε μεθεπόμενης (30 Ιουνίου μέχρι Τρίτη 4 Ιουλίου 2017) κατά πάσα πιθανότητα ανακοινώνονται οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στις εξετάσεις, συνολικά συμμετείχαν 104.929 υποψήφιοι, εκ των οποίων 85.908 από τα γενικά λύκεια, έναντι 82.895 το 2016 και 19.021 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ, έναντι 17.803 το 2016. 

 

Η αργοπορημένη ανακοίνωση των βαθμολογιών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (πέρυσι έγινε στις 17 Ιουνίου) οφείλεται στην αλλαγή των ημερομηνιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίες φέτος άρχισαν στις 6 Ιουνίου, ενώ πέρυσι άρχισαν στις 16 Μαΐου.

Το τρέχον διάστημα γίνεται η βαθμολόγηση των γραπτών από τους καθηγητές, ενώ πραγματοποιούνται και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα. Η βαθμολόγηση των γραπτών κάθε μαθήματος αρχίζει μετά τις 12 το μεσημέρι της μεθεπόμενης ημέρας από αυτή που εξετάστηκε.

Σύμφωνα με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, υπάρχουν δύο βαθμολογητές και καθένας μπορεί να διορθώνει μέχρι τριακόσια γραπτά για πρώτη βαθμολόγηση και μέχρι τριακόσια γραπτά για δεύτερη βαθμολόγηση. Το γραπτό αναβαθμολογείται στην περίπτωση που οι βαθμολογίες των δύο βαθμολογητών απέχουν πάνω από 12 μονάδες με άριστα το 100.

Τότε, καλύπτονται με μαύρα αυτοκόλλητα οι βαθμοί των δύο πρώτων βαθμολογητών και το γραπτό παραδίδεται στον τρίτο βαθμολογητή.