Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης για το τραγικό συμβάν αυτοχειρίας του 17χρονου μαθητή

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης με αναφορά στο τραγικό συμβάν αυτοχειρίας του 17χρονου μαθητή της Β΄ Τάξης του 2ου Λυκείου Γέρακα που συγκλόνισε τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και την τοπική κοινωνία, εμμέσως πλην σαφώς, θέτει «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» με την ελπίδα:  

 

«ο θάνατος ενός παιδιού στην άνοιξη της ηλικίας του, είναι ό,τι πιο λυπηρό μπορεί να συμβεί και ό,τι πιο αφυπνιστικό για εμάς τους μεγάλους, να επιτείνουμε τις προσπάθειες μας για ακόμη καλύτερη και αποτελεσματικότερη κατανόηση και υποστήριξη των παιδιών μας σε κάθε βήμα της ηλικιακής εξέλιξης τους.»

Στην ανακοίνωση της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων συλλυπείται την οικογένεια του μαθητή για την δυσαναπλήρωτη απώλεια που βιώνει με την ευχή, η εκπαιδευτική κοινότητα «να μη ζήσει ποτέ στο μέλλον, αντίστοιχη δοκιμασία.»

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο κ. Κώστα Παπαγεωργίου και την Γεν. Γραμματέα, κ. Γεωργία Τσίλιου-Αλεξανδροπούλου

Η απώλεια του 17χρονου μαθητή του 2ου Λυκείου Γέρακα με τον τραγικό τρόπο που συνέβη, συγκλόνισε όλους μας. Συμμαθητές, μαθητές όλων των Σχολείων, εκπαιδευτικούς, γονείς και αυτονόητα το σύνολο της τοπικής κοινωνίας μας.

Ο θάνατος ενός παιδιού στην άνοιξη της ηλικίας του, είναι ό,τι πιο λυπηρό μπορεί να συμβεί και ό,τι πιο αφυπνιστικό για εμάς τους μεγάλους, να επιτείνουμε τις προσπάθειες μας για ακόμη καλύτερη και αποτελεσματικότερη κατανόηση και υποστήριξη των παιδιών μας σε κάθε βήμα της ηλικιακής εξέλιξης τους.

Χάσαμε με απροσδόκητο τρόπο ένα παιδί, ένα 17χρονο έφηβο προικισμένο με τα χαρακτηριστικά του καλού ήθους, των καλών επιδόσεων στο Σχολείο του και του λαμπρού, με πολλές ευαισθησίες, χαρακτήρα του.

Εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης, συλλυπούμαστε με πόνο ψυχής την οικογένειά του, τους συμμαθητές του και τους εκπαιδευτικούς του και ευχόμαστε να μη συμβεί ποτέ στο μέλλον να ζήσουμε αντίστοιχη δοκιμασία.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Μια ακόμη απώλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα. Έφυγε από τη ζωή η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας.

Στον αναπάντεχο θάνατο της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας, Αιμιλίας Θ. Ριμπά, αναφέρεται με νεότερη ανακοίνωση της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης.

Όπως ήδη είναι γνωστό, η εκπαιδευτικός έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα, το πρωί της Τρίτης, 28 Νοεμβρίου 2017. (Η είδηση στον “Νεολόγο”)

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Τιμούμε την μνήμη της Αιμιλίας Θ. Ριμπά

Με βαθιά θλίψη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παλλήνης αποχαιρετάει ένα επίλεκτο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, την Αιμιλία Θ. Ριμπά, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας.

Ο απροσδόκητος, πρόωρος θάνατος της, προκαλεί δυσαναπλήρωτο κενό. 

Ήταν εκπαιδευτικός που με την εμπειρία της, την υψηλή συγκρότηση της και την ακεραιότητα του ήθους της, είχε να προσφέρει πολλά στο σχολείο που υπηρετούσε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διάστημα κατά το οποίο, τα δείγματα “γραφής της” ήταν πολλά, θετικά και ενδεικτικά της προοπτικής που θα είχε σε μέλλοντα χρόνο, το Σχολείο.

Ως γονείς, θα διατηρούμε στην μνήμη μας την ευσυνειδησία και το αίσθημα ευθύνης που τη διέκρινε και σε ότι αφορά τους συναδέλφους της και τους μαθητές της από τους οποίους αποχωρίστηκε με αναπάντεχο τρόπο, ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια της σχολικής περιόδου.

Συλλυπούμαστε την οικογένεια της για το βαρύ πένθος που βιώνει, η σκέψη μας αυτές τις ώρες είναι κοντά της και είθε να λειτουργήσει ως βάλσαμο στα μέλη της, η πεποίθηση μας ότι η Αιμιλία ήταν εκπαιδευτικός που τίμησε το λειτούργημα της με τις αξίες, την πληρότητα και το ήθος που την χαρακτήριζαν.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παλλήνης

     Ο  Πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας
Κώστας Παπαγεωργίου                       Γεωργία Τσίλιου-Αλεξανδροπούλου

Η κηδεία της Αιμιλίας Θ. Ριμπά  θα γίνει την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα Αθήνας. (οδός Τριτανίου)