Απαλλαγμένοι της υποχρέωσης να υποβάλουν «Πόθεν Έσχες» οι Διευθυντές των Σχολείων

Με αφορμή την διαβεβαίωση του Υπουργείου Εσωτερικών ότι «…πρόσωπα που διαχειρίζονται χρηματικά ποσά για λογαριασμό σχολείων δεν εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του νόμου», η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. με δημόσια ανακοίνωση της προτρέπει το ίδιο Υπουργείο να αποστείλει άμεσα διευκρινιστική εγκύκλιο προς όλους τους Δήμους της χώρας με την οποία, να τους ενημερώνει για την απαλλαγή των Διευθυντών καθώς και των Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων από την υποχρέωση υποβολής «Πόθεν Έσχες», ώστε, οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να σταματήσουν να τους δηλώνουν ως υπόχρεους για υποβολή «Πόθεν Έσχες».

Η διαβεβαίωση του Υπουργείου Εσωτερικών προκλήθηκε μετά σχετικό ερώτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. απευθυνόμενη στους Δήμους της χώρας, ζητάει

«να προχωρήσουν άμεσα σε υποβολή των τροποποιητικών καταστάσεων στις οποίες να μην συμπεριλαμβάνονται πλέον οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων.»