Όπως αναμενότανε… Άγονος και ο 2ος διαγωνισμός για τις μετακινήσεις των μαθητών!

Άγονος και ο δεύτερος διαγωνισμός για τις μετακινήσεις των μαθητών προς ….δόξαν της συντεχνίας των αυτοκινητιστών που επιμένει να συμπεριφέρεται με τους δικούς της όρους σε μία εποχή που η κοινωνία των πολιτών βάλλεται ανελέητα από τους δανειστές του κράτους.

Η αναμενόμενη και εγκαίρως προαναγγελθείσα από τον «Νεολόγο» αυτή εξέλιξη έχει ως συνέπεια, οι αυτοκινητιστές με την «στρατηγική τεχνική της αποχής» να υποχρεώσουν το υπουργείο Εσωτερικών και κατ΄ακολουθία την Περιφέρεια Αττικής σε νέα παράταση των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί το 2009 (!) από την τότε Νομαρχία Ανατ. Αττικής και βέβαια με τιμές που κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

(υπενθυμητικά: στο Γέρακα για 428 μετακινούμενους μαθητές, καταβάλλεται στους λεωφορειούχους το ποσόν των 763.530 ευρώ, δηλαδή 1.783 ευρώ για κάθε μαθητή στο σύνολο της σχολικής περιόδου. Στην Παλλήνη για 983 μαθητές καταβάλλεται ποσόν 1.194.907 ευρώ δηλαδή 1.125 ευρώ για τον κάθε μαθητή!)

Για το ακριβές της ιστορίας του δεύτερου άγονου διαγωνισμού, να θέσουμε υπόψη του αναγνώστη, ότι από τα 38 προκηρυχθέντα δρομολόγια για τις μετακινήσεις των μαθητών του Δήμου Παλλήνης, μόνο για ένα δρομολόγιο υπήρξε ενδιαφέρον (προς και από Λαύριο για ολιγομελή αριθμό μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Παλλήνης) με αποτέλεσμα, να υπάρξει μειοδότρια εταιρεία αντί του ποσού των 37.906 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Τώρα, τι πρόκειται να συμβεί με τα 37 …. «άγονα δρομολόγια»;

Η γνωστή και εύκολη λύση: παράταση των συμβάσεων ως και τον Ιούνιο του 2012 που λήγει η σχολική περίοδος και ….βλέπουμε για τη συνέχεια!

Στο μεταξύ, οι καταγγελίες γονέων για «αυθάδη» και «επιπόλαιη» συμπεριφορά μικρού αριθμού οδηγών λεωφορείων που μετακινούν μαθητές, εξακολουθούν να γίνονται, με αποκορύφωμα πρόσφατο διάβημα μητέρας από το Λόφο Έντισον Παλλήνης, ότι «κινδύνεψε η ζωή του παιδιού της» από αιφνιδιαστικό ελιγμό που έκανε ο οδηγός, χωρίς να προσέξει ότι σε παρακείμενο σημείο βρισκότανε ο μαθητής που μόλις είχε αποβιβαστεί από το λεωφορείο.