Το 1ο και 3ο Δημοτικό Παλλήνης τα επωφελούμενα Σχολεία από το «Πρόγραμμα Εξοικονομώ»

 Το 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης επωφελούνται από την ένταξη του Δήμου Παλλήνης στο «Πρόγραμμα Εξοικονομώ», σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης των σχετικών προτάσεων που είχαν υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ανακοινώθηκαν πριν λίγες ημέρες. 

Η πρόταση είχε υποβληθεί το 2010 από τη δημοτική αρχή του πρώην Δήμου Παλλήνης με Δήμαρχο τον κ. Σπ. Κωνσταντά, αφορούσε τα δύο παραπάνω δημοτικά σχολεία της πόλης και κεντρικό περιεχόμενό της ήταν –και είναι- η μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης ενέργειας, η ελάφρυνση του περιβάλλοντος από την εκπομπή αέριων ρύπων και η τέλος η συμπίεση του λειτουργικού κόστους.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 699.982 ευρώ χωρίς οικονομική συμμετοχή του Δήμου Παλλήνης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μία άλλη παράμετρος σε σχέση με την εγκεκριμένη εν λόγω πρόταση και αφορά την τελική κατάταξη βαθμολογικής αξιολόγησής της στο σύνολο των 42 Δήμων της Αττικής. Ο σχετικός πίνακας του ΥΠΕΚΑ φέρει την πρόταση του Δήμου Παλλήνης στην 12η θέση, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας στην 32η και του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας στην 42η.

(Δυστυχώς, από την ανατολική Αττική, μόνο οι προτάσεις των τριών εν λόγω Δήμων είχαν θετική αξιολογική κατάληξη στο ενδιαφέρον αυτό Πρόγραμμα)

Σε ότι αφορά το Δήμο Παλλήνης, συντάκτης και επεξεργαστής της εγκριθείσας πρότασης ήταν ο κ. Γιώργος Τέντης, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του πρώην Δήμου Παλλήνης και σήμερα ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσου.

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!