Αφυπηρετεί ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Γέρακα, Κ. Διοκμετζίδης

1ο Γενικό Λύκειο Γέρακα

Ο Κώστας Διοκμετζίδης συγκαταλέγεται στους εκπαιδευτικούς που τίμησαν το λειτούργημα του δασκάλου με δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο.

 

Το «αποτύπωμα» της προσφοράς του σε όλες θέσεις που υπηρέτησε στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κατά κοινή ομολογία θα μείνει, διατρέχοντος του χρόνου, ανεξίτηλο και «φορτωμένο» από θετικές αξιολογήσεις και υψηλή αποδοχή.

Το ήθος του, η επαγγελματική του επάρκεια και η συνεισφορά του στη μετάδοση της γνώσης στα σχολεία από τα οποία πέρασε, στοιχειοθετούν παρακαταθήκη για τους νεότερους συναδέλφους του.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Λυκείου Γέρακα προς την οποία, απευθυνόμενος ο Κώστας Διοκμετζίδης καταθέτει σκέψεις και αισθήματα με αφορμή την αφυπηρέτηση του 33 χρόνια μετά την ένταξη του στο χώρο της εκπαίδευσης, είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του και υπό το δικό του συντονισμό να συνδιαμορφωθεί στο Σχολείο ένα δημιουργικό και ισορροπημένο περιβάλλον λειτουργίας για το οποίο, οι μαθητές και οι γονείς τους, θεωρούν εαυτούς ιδιαίτερα ευτυχείς.

Η τοπική κοινωνία ξεπροβοδίζει τον έως σήμερα Διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Γέρακα, Κώστα Διοκμετζίδη με αισθήματα εκτίμησης, αναγνώρισης και αγάπης απαντώντας στον αποχαιρετισμό του που ακολουθεί με ένα ευχαριστώ για την αναμφισβήτητη συμβολή του στην καλή λειτουργία του Σχολείου.

«Οι δεσμοί μας παραμένουν ισχυροί. Σας ευχαριστώ για όλα όσα μου προσφέρατε»Μετά από τριάντα τρία χρόνια παρουσίας μου στην Εκπαίδευση έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος, που περικλείει τα καλύτερα, ίσως, επαγγελματικά και προσωπικά μου χρόνια, τις πιο μεστές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες ζωής.

Γνώρισα σπουδαίους, και αφοσιωμένους συναδέλφους και μοιράστηκα μαζί τους τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, το όραμα και τις προκλήσεις της δημιουργίας, το στόχο να χτίσουμε μαζί ένα σχολείο, καινοτόμο, ποιοτικό, με σεβασμό στους γονείς και τους μαθητές, με αξιοκρατία, συλλογικότητα, αποτελεσματικότητα, εντιμότητα, κύρος και προσφορά στην κοινωνία .

Είχα το προνόμιο να ηγηθώ στο 1ο ΓΕΛ Γέρακα ικανών, δημιουργικών, έντιμων, αξιόπιστων και αφοσιωμένων στη δουλειά τους συναδέλφων, που σπάνια συναντάς στην επαγγελματική σου ζωή, να διαμορφώσω μαζί τους μια ενιαία αντίληψη και φιλοσοφία για το πως μετασχηματίζεις έφηβους μαθητές σε πολίτες με γνώσεις αλλά και αρχές .

Στη δύσκολη και αβέβαιη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που ζούμε στην Ελλάδα, δώσαμε συλλογικά και συντεταγμένα, αλλά κόντρα στο κύμα, σε ταραγμένα νερά, μια μεγάλη μάχη για να κρατήσουμε ψηλά τις αξίες μας.

Παράλληλα, με την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη των Δημοτικών αρχών, τη σκληρή δουλειά, το αμείωτο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τις ειλικρινείς και καθαρές σχέσεις μεταξύ μας, τη σημαντική συμβολή και άριστη συνεργασία με τους μαθητές μας, βελτιώσαμε ποιοτικά και αριθμητικά τις επιτυχίες του σχολείου στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Στοχεύσαμε και τελικά προσελκύσαμε το ενδιαφέρον ξένων δωρητών, οι οποίοι μας βοήθησαν να ενισχύσουμε τις υποδομές του σχολείου κυρίως σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία μέσα από τον εκσυγχρονισμό που είναι ζωτικής σημασίας για τους μαθητές, και τους καθηγητές προσφέροντάς τους ένα δημιουργικό περιβάλλον λειτουργίας και ολόπλευρης ανάπτυξης των ικανοτήτων τους.Συστρατευθήκαμε σε ένα όμορφο ταξίδι, κερδίσαμε πολλές μάχες, είχαμε σημαντικές επιτυχίες αλλά και αποτυχίες για τις οποίες αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες που μου αναλογούν .

Ωστόσο, η αποχώρησή μου από την Εκπαίδευση είναι στενάχωρη προσωπικά γιατί δεν θα έχω πια το προνόμιο να συνεργάζομαι μαζί σας και γιατί δεν κατόρθωσα να φθάσω τελικά, παρά το υπέροχο ταξίδι, στην Ιθάκη που ονειρεύτηκα.

Είμαι βέβαιος ότι, το σχολείο στη νέα του πορεία, υπό τη νέα του άξια διοίκηση και με τη δική σας σημαντική συμβολή, δέσμευση και ενδιαφέρον, θα φθάσει εκεί που του αξίζει

Ευχαριστώ θερμά από βάθους καρδιάς, καθηγητές ,γονείς, μαθητές για την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή σας στη μακρόχρονη συνεργασία μας.

Κρατώ βαθειά μέσα μου τις καλύτερες στιγμές μας και τη φιλία μας

Κάθε τέλος είναι ένα νέο ξεκίνημα, μια ελπιδοφόρα αρχή. Οι δεσμοί μας παραμένουν ισχυροί.

Σας ευχαριστώ για όλα όσα μου προσφέρατε.

Καλή επιτυχία σε όλους σας.