Ήρθε η επιδότηση για τις λειτουργικές ανάγκες των Σχολείων. Περίπου 1.215 € στο κάθε Σχολείο για ένα τρίμηνο!

Από … «πινάκιο φακής» οι διανεμόμενοι ανά τρίμηνο πόροι που προορίζονται για τις λειτουργικές ανάγκες των Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα χρήματα προέρχονται από το λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών “Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών” και σε ότι αφορά τους Δήμους της περιοχής μας, η διανομή της … «φακής» είναι η εξής:

Στο Δήμο Παλλήνης 59.442,19 €, στο Δήμο Παιανίας 24.455,95 €, στο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου 22.942,70 € και στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος 33.399,65 €.

Για να γίνει αντιληπτό σε τι επαρκούν τα παραπάνω χρήματα που δίνονται σε κάθε Δήμο ανά τρεις μήνες, αρκεί μία διαίρεση των αποδιδόμενων πόρων με τον αριθμό των Σχολείων και των δύο βαθμίδων. Επί παραδείγματι, στο κάθε ένα από τα 49 Σχολεία του Δήμου Παλλήνης –Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια- αντιστοιχεί το ποσόν των 1.213, 10 € .

Υποτίθεται ότι από τα 1.213 € πληρώνεται και το πετρέλαιο θέρμανσης για ένα … τρίμηνο!

Αυτή είναι η αλήθεια για τον τρόπο αντιμετώπισης των Σχολείων Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Αν δεν υπήρχαν οι Δήμοι τρεις και τόσο να επιδοτούν –χωρίς αυτό να είναι υποχρέωσή τους δεδομένου ότι οι σχολικές μονάδες λειτουργούν με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης του κράτους- τα Σχολεία της χωροταξικής εμβέλειάς τους, η ποιότητα των συνθηκών στην παρεχόμενη εκπαίδευση ολίγον θα απείχε από εκείνη στους καταυλισμούς των υπό ανάπτυξη χωρών της Αφρικής!

Με άλλη απόφαση του υπουργείου αποδίδονται 5.000.000 € σε Δήμους της Ηπείρου και της Μακεδονίας, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των Σχολείων.