Επίσκεψη ευρωβουλευτών και εκπροσώπων της Γραμματείας Σ.Δ.Ι.Τ. στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Κλιμάκιο Ευρωβουλευτών και εκπροσώπων της Ειδικής Γραμματείας Σ.Δ.Ι.Τ, (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) επισκέφθηκαν, σήμερα, Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 το νεόκτιστο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, προκειμένου να ενημερωθούν από “πρώτο χέρι” για τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά της σχολικής μονάδας.

Στο κλιμάκιο των επισκεπτών ήταν και ο Αναπληρωτής Γεν. Δ/ντης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα, κ. Nickolas Jennet – ο συγκεκριμένος τραπεζικός φορέας χρηματοδότησε ως ένα βαθμό την κατασκευή του έργου- επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ.Νίκος Μαντζούφας και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον Αντιπροέδρο του, κ. Δημήτριο Παπαδημούλη.

Τους επισκέπτες, ξενάγησε στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου, ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος και σε αρκετές περιπτώσεις είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους μαθητές στις τάξεις τους.

Οι ευρωβουλευτές και οι εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Σ.Δ.Ι.Τ εξήραν τις υψηλές προδιαγραφές κατασκευής της σχολικής μονάδας τονίζοντας ότι οι μαθητές εκπαιδεύονται σε Σχολείο καλής αισθητικής και κατασκευαστικής πληρότητας.

Το σχολικό συγκρότημα του 6ου Νηπιαγωγείου και του 7ου Δημοτικού Σχολείο Γέρακα καλύπτει μία έκταση 3.100 τ.μ. κλειστών χώρων και 850 τ.μ. υπόγειων χώρων, διαθέτει φυτεύσεις σε περίπου 2.000 τ.μ., ένα ανοιχτό γήπεδο, φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του κτιρίου που επιφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, συστήματα εκμετάλλευσης βρόχινου νερού(για την άρδευση και τα καζανάκια στα μπάνια), τριπλής ενέργειας μπόϊλερ.

Επίσης, η σχολική μονάδα καλύπτει υψηλού επιπέδου ηχοακουστικές απαιτήσεις, τζάμια ενεργειακά με σύστημα απορρόφησης, γεννήτρια, σύζευξη φυσικού και τεχνητού φωτισμού, εξωτερικά σκίαστρα βιοκλιματικού τύπου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κ.λ.π..