Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες είναι σε δυσχερή θέση

Τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων οι οικογένειες βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν προς τα «στοιχειώδη», καλεί ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος να ενταχθούν –εφόσον το επιθυμούν- στα δωρεάν παρεχόμενα φροντιστηριακά τμήματα τόσο για τις θεματικές ενότητες της βασικής εκπαίδευσής τους, όσο και για τις ξένες γλώσσες.

Ο Δήμαρχος με την δημόσια ανάδειξη της πρωτοβουλίας του, προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμπέδωση ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και παράλληλα εξαίρει τους εκπαιδευτικούς εκείνους που ανταποκρίθηκαν ευγενώς, ανιδιοτελώς και ευσυνειδήτως στην σχετική πρόσκληση του Δήμου Παλλήνης.

Το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής του κ. Α. Ζούτσου έχει ως εξής:

«Αγαπητοί μαθητές,

O Δήμος Παλλήνης στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που έχουν δημιουργηθεί στις οικογένειες και προκειμένου να σταθεί αρωγός στους δημότες μας, στοχεύει στην δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης για την ενίσχυση των ασθενέστερων, εφαρμόζοντας μέτρα και ενέργειες για την προστασία τους.

Στο πλαίσιο αυτό απευθύναμε κάλεσμα σε όλα τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και ιδιώτες εκπαιδευτικούς να προσφέρουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των φροντιστηρίων.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας από ιδιώτες Εκπαιδευτικούς, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ήταν συγκινητική. Ήδη μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας συμμετέχουν σε οργανωμένα τμήματα.

Τα μαθήματα στα οποία συμμετέχουν και διδάσκουν ήδη εθελοντές καθηγητές είναι όλα τα μαθήματα Λυκείου και για τις τάξεις του Γυμνασίου Φιλολογικά, Φυσική, Μαθηματικά και Πληροφορική.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν μαθημάτων σε όλες τις Ξένες γλώσσες.

ΚΑΛΩ τους μαθητές που η οικογένεια τους, για οποιονδήποτε λόγο, αδυνατεί να καλύψει τις φροντιστηριακές ανάγκες να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης προκειμένου να ενταχθούν σε τμήματα.

Υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Κουνενάκη Ειρήνη.

Πληροφορίες & εγγραφές: κα Μαντούδη Αικατερίνη,Κοινωνική Λειτουργός Τηλέφωνο: 210 66.04.659.

Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζούτσος»