fbpx

Δράσεις αλληλεγγύης και έκφραση αγάπης από τους καθηγητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Δράσεις αλληλεγγύης και έκφραση αγάπης προς συνανθρώπους μας που δεν πληρούν ούτε κατ΄ελάχιστο τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ανεκτής διαβίωσης, αναλαμβάνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι καθηγητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα.

Θα επισκεφθούν το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011 περιοχές της Αττικής όπου διαβιούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, θα παρουσιάσουν θεατρικά παιχνίδια και θα προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία ήδη συγκεντρώνονται μέχρι να γεμίσουν όλοι οι …. σάκοι του Άγιου Βασίλη! Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογος διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα καλεί όλα τα σχολεία καθώς και κάθε άλλο συλλογικό φορέα να υιοθετήσουν το πνεύμα και το περιεχόμενο της προγραμματιζόμενης αυτής δράσης τους και να εκφράσουν όπου χρειάζεται, την αλληλεγγύη και έμπρακτη αγάπη τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

«H εποχή που ζούμε και τα γεγονότα που βιώνουμε καθημερινά μάς καλούν –περισσότερο από κάθε φορά – να κοιτάξουμε γύρω μας και να δραστηριοποιηθούμε ως ενεργοί πολίτες αλλά και ως άνθρωποι, συνεισφέροντας, με όποιο τρόπο μπορούμε, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ακόμη και για την επιβίωσή τους!

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο και με την πεποίθηση ότι ένα σχολείο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και ευαισθητοποιημένο στα προβλήματά της, με χαρά σάς καλούμε να συνεχίσουμε τη δράση «Γιορτές Αγγέλων» και φέτος! Άλλωστε, το δικό σας ενδιαφέρον και η πρόθυμη συμμετοχή των παιδιών σας καθώς και όλων των φορέων που ενεπλάκησαν συνέβαλαν στην επιτυχία του περσινού εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα, με κάλαντα από όλη την Ελλάδα και με θεατρικά παιχνίδια και χορευτικά, θα ακολουθήσουμε και φέτος μια διαδρομή προσφοράς αλλά και προβληματισμού σε περιοχές της πόλης όπου διαβιούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η πορεία της «Γιορτής» θα ακολουθήσει συγκεκριμένη διαδρομή, με σταθμούς σε σημεία όπου διάφοροι φορείς κάνουν έκκληση για είδη πρώτης ανάγκης. Οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης είναι σε εξέλιξη και ο χάρτης της διαδρομής σχεδιάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν (και είναι πολλές!!).

Έχουμε καταλήξει στην ημερομηνία, 24 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00.

Η περιοχή του Κεραμεικού παραμένει η πιο πιθανή αφετηρία. Ωστόσο, προτείνουμε και σε άλλα σχολεία της Αττικής και της επαρχίας να οργανώσουν παράλληλες δράσεις στις περιοχές τους με στόχο τη δημιουργία δικτύου βοήθειας και συνεισφοράς από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν φέτος σε αυτή τη δράση παραθέτουμε ενδεικτικά τα είδη για τα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη, προκειμένου να διατεθούν σε κέντρα αστέγων και ιδρύματα:

Συσκευασμένα τρόφιμα (ρύζι, γάλατα εβαπορέ, ζυμαρικά ,όσπρια, κονσέρβες κ.α) και είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, σαπούνι, οδοντόκρεμά

Ρουχισμός σε καλή κατάσταση (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά ρούχα και παπούτσια, σκουφιά, γάντια, κουβέρτες, sleeping-bag, μπουφάν, φόρμες εργασίας κτλ)

Σεντόνια, κουβέρτες, παπλώματα, πετσέτες.

Παιχνίδια ,κούκλες, κτλ, σε καλή κατάσταση .

Φάρμακα για τα πολυϊατρεία (παυσίπονα, οινόπνευμα, βαμβάκι, γενικά φάρμακα πρώτης ανάγκης). Γίνονται δεκτές και ανοιγμένες συσκευασίες , με ημερομηνία λήξης ένα χρονικό όριο πέραν του έτους.

Βιβλία κάθε είδους (για μικρούς και μεγάλους)

Ηλεκτρικές μικροσυσκευές, ηλεκτρονικά είδη, μικροέπιπλα. Για ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να διαθέτετε καθώς και για έπιπλα, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210 6625096 (Ομάδα PETO)

Φαγητά και γλυκά μαγειρεμένα και συσκευασμένα; την ίδια ή την προηγούμενη μέρα.

Παρακαλούμε, για την διευκόλυνση της διανομής, τα ρούχα ,τα παπούτσια και τα παιχνίδια να είναι συσκευασμένα και να αναγράφονται η ηλικία και το φύλο στο οποίο απευθύνονται τα είδη.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για την μαγική συνεισφορά σας και για το έντονο ενδιαφέρον σας που, πραγματικά, αποτελεί την κινητήρια δύναμη για όλους μας .

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα

Επικοινωνία:

Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα (2106616130)

Ελπίδα Πανονίδου panonidou@windowslive.com (6938714435)

και Εύη Ψαρουδάκη psarevi@yahoo.gr