Προκηρύχθηκε η στελέχωση του 7ου Δημοτικού Γέρακα . Πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα

Δρομολογούνται άμεσα οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την ίδρυση και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα με προοπτική να λειτουργήσει άμεσα και σε συστέγαση με το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Ήδη, η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανατολικής Αττικής δημοσιοποίησε – http://dipe-anatol.att.sch.gr/index.php/2011-10-13-15-39-41/885———7 την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την τοποθέτηση διευθυντή –η προθεσμία λήγει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012- απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς Π.Ε. που είναι εγγεγραμμένοι στον αξιολογικό πίνακα της 26ης Ιουλίου 2011 και σε ότι αφορά τους μαθητές που θα ενταχθούν στο δυναμικό του Σχολείου, θα προέρχονται στο σύνολό τους από το 2ο Δημοτικό. Αυτό συνεπάγεται, ένας ευκαταφρόνητος αριθμός από τα 15 τμήματα που θα συγκροτούσαν το 2ο Δημοτικό του Γέρακα –αν δεν ιδρυότανε το 7ο- θα μετακινηθεί προς το συστεγαζόμενο 7ο Δημοτικό και κατά συνέπεια, θα δημιουργηθούν τμήματα με σαφώς λιγότερους μαθητές.

Δηλαδή ό,τι καλύτερο και ό,τι κατά βάση διαχρονικά ζητάνε, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδρυση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης με αφορμή την τότε διαφαινόμενη ολοκλήρωση κατασκευής του 5ου Δημοτικού,μόλις τον περασμένο Ιούνιο, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία – η αντιπολίτευση δεν συμφώνησε με το επιχείρημα ότι για το θέμα ενημερώθηκε την ημέρα της συνεδρίασης- και σε αγαστή συνεργασία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ζήτημα ανάδειξης μιας νέας σχολικής μονάδας βαίνει προς την ολοκλήρωσή του.

Σε ότι αφορά το κρίσιμο σημείο της υπόθεσης, δηλαδή την ανέγερση νέου κτιρίου που μελλοντικά θα στεγάσει το 7ο Δημοτικό, χαρακτηρίζεται από τις κλασικές ….νεοελληνικές ιδιαιτερότητες!

Με λίγα και απλά λόγια: το κτίριο που σήμερα στεγάζει το 6ο Δημοτικό του Γέρακα προοριζότανε για το 7ο Δημοτικό. Το 6ο επρόκειτο σύμφωνα με τις πομπώδεις τότε κυβερνητικές εξαγγελίες να κατασκευαστεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) Για τον σκοπό αυτό ο τότε Δήμος Γέρακα με Δήμαρχο τον κ. Αθαν. Ζούτσο, παραχώρησε την απαιτούμενη έκταση γης. Όμως, καθ΄οδόν του χρόνου διαπιστώθηκε ότι τα έργα ΣΔΙΤ για διάφορους λόγους δεν προχωρούσαν σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να μείνει το οικόπεδο αναξιοποίητο και να μη κατασκευαστεί το Σχολείο.

Παραδόθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο

  • Όπως είχε προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες ο ηλεκτρονικός «Νεολόγος», παραδόθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου «με υπογραφές και πρωτόκολλα» το 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα από τον ΟΣΚ στο Δήμο Παλλήνης. Το συγκρότημα είναι έτοιμο πλέον να υποδεχθεί τους …. αδημονούντες να το απολαύσουν μαθητές και δασκάλους και όπως είχε επισημανθεί σε προγενέστερη ανάρτηση, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία ένα «ανθηρό» στολίδι που ενδυναμώνει τη διάθεση για μεγαλύτερη και ποιοτικότερη δημιουργία.

Λίγα λόγια για το 3ο Δημοτικό Γέρακα:

όπως είναι γνωστό, η αρχαιολογία αποδέσμευσε το οικόπεδο επί του οποίου είναι προορισμένο να αναγερθεί το σχολικό συγκρότημα, η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί, ο προσυμβατικός έλεγχος έχει γίνει, ο ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε προ πολλού μέσω διαγωνισμού, όμως το εγκεκριμένο για την ανέγερση του κτιρίου ποσό δεν εκταμιεύεται από το ΕΣΠΑ, λόγω της προσωρινής (;) απαγόρευσης που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση και αφορά τη χρηματοδότηση όλων των Σχολείων από το ΕΣΠΑ.