Τηλεδιάσκεψη με οχτώ Δημοτικά Σχολεία με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης σε οχτώ Δημοτικά Σχολεία της χώρας με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε χθες από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η ημερίδα είχε ως θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και ειδικότερα:


  • Την αποστολή
    της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
  • Το σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων
  • Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης
  • Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σκοπός των ημερίδων – τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Την ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ερωτήσεις τους, μέσα από τα σχολικά τους αμφιθέατρα περίπου 1.100 μαθητές από τα παρακάτω σχολεία:

10ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα – Πραστού, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ι. Ρέντη, 33ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 78ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου, Εκπαιδευτήρια Μπουγά και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης, ενώ ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του, ενημέρωσαν και συνομίλησαν με τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υποστηρίζεται από την εταιρεία Vodafone και περιλαμβάνει τη νέα υπηρεσία Microsoft 365.

Ευχής έργον αντίστοιχη ημερίδα να πραγματοποιηθεί και στην περιοχή μας. Ας αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία είτε από το Δήμο, είτε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης.