Όλα τα λύκεια της χώρας που έχουν εκδώσει απολυτήρια πριν από τις 23 Ιουνίου με εντολή του υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να ζητήσουν από τους μαθητές να τα επιστρέψουν.
Η επιστροφή των τίτλων αυτών θα γίνει προκειμένου να διορθωθεί τυπογραφικό… λάθος που έγινε στα απολυτήρια αυτά, ώστε να πάρουν στην συνέχεια καινούργια.
Σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες, οι διευθυντές λυκείων πρέπει να ακυρώσουν τα μη παραληφθέντα απολυτήρια ή να καταστρέψουν ενώπιον των αποφοίτων όσα επιστρέφονται.
Όπως διαπιστώθηκε, σε πολλές σχολικές μονάδες τα απολυτήρια που είχαν εκδώσει από το πρόγραμμα «my school» ήταν με την παλιά φόρμα. Σε αυτά τα εκδοθέντα απολυτήρια, στις «Ομάδες Προσανατολισμού» είχε προστεθεί η λέξη «Κατεύθυνση».
Έτσι, τα Λύκεια πρέπει να εκδώσουν νέους απολυτήριους τίτλους με τη νέα φόρμα που «φόρτωσε» το υπουργείο στο πρόγραμμα «my school» και τα απολυτήρια θα γράφουν πλέον μόνο τις λέξεις «Ομάδες Προσανατολισμού».
Μέχρι την έκδοση των νέων τίτλων σπουδών οι διευθυντές των λυκείων θα πρέπει:
- Να ζητήσουν την επιστροφή των απολυτηρίων και να μην επιδώσουν απολυτήρια σε όσους δεν τα έχουν παραλάβει
- Να ακυρώσουν τα μη παραληφθέντα απολυτήρια ή να καταστρέψουν ενώπιον των αποφοίτων όσα επιστρέφονται.
- Να ζητήσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κρατηθεί αντίγραφα των απολυτηρίων.
- Να εκδώσουν καινούργιους απολυτήριους τίτλους με την παλιά ημερομηνία και τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.