Η θεατρική παράσταση “Το μεγάλο μας τσίρκο” στο 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, την Κυριακή 26 Μαϊου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου

Θεατρική παράσταση με αποσπάσματα του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλη “Το μεγάλο μας τσίρκο” και σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Γέρακα, την Κυριακή 26 Μαίου 2013, ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Η φιλόδοξη αυτή πρωτοβουλία πέραν του γεγονότος ότι τιμάει τους δημιουργούς της γιατί διευρύνει τα όρια αναζητήσεων έκφρασης εκτός των στενών οριζόντων που συστηματικά και διαχρονικά υποθάλπονται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στοιχειοθετεί και μία ανάγκη: να υποστηριχθεί ηθικά για να υπάρξει συνέχεια και μελλοντικά….
Αυτουργοί της παράστασης διδάσκοντες και διδασκόμενοι από τους οποίους και το σύντομο πλην όμως περιεκτικό σε νοήματα σημείωμα που παρατίθεται στην σχετική αναγγελία της εκδήλωσης:

” Η ιστορία δυστυχώς, επαναλαμβάνεται, η ζωή συνεχίζεται. Στο μεταξύ, η Ελλάδα ταξιδεύει, ολοένα ταξιδεύει και δεν ξέρουμε πως είμαστε ξέμπαρκοι όλοι εμείς. Επειδή λοιπόν, θέλουμε να πούμε κάτι και η κουβέντα μας δεν το χωράει, αλλά και να προβληματιστούμε διασκεδάζοντας, σας καλούμε στην παράστασή μας…”