Απίστευτο! 106 φοιτητές παρέδωσαν στον καθηγητή τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών την ίδια εργασία!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Την ίδια, πανομοιότυπη εργασία στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα» στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών έγραψαν και παρέδωσαν στον καθηγητή τους, 106 (!) φοιτητές γεγονός που οδήγησε τη γενική συνέλευση της σχολής να τιμωρήσει τους αντιγραφείς αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του τρέχοντος Σεπτεμβρίου. 

 

Το ακόμη παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι στη γενική συνέλευση τόσο οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (προσκείμενη στη Ν.Δ.) όσο και της ΠΑΣΠ (προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ) τάχθηκαν κατά της απόφασης με το σκεπτικό διεκδικ΄πωντας την άρση της ποινής με το σκεπτικό ότι «η χώρα διέρχεται περίοδο βαθιάς κρίσης και η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών».

Πηγές προσκείμενες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υποστηρίζουν ότι η παράταξη ζήτησε οι 106 φοιτητές να αποκλειστούν μόνο από το επίμαχο μάθημα και όχι από όλα. Ετσι, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά και η ΠΑΣΠ στο Παν. Πατρών φέρεται να αποδοκιμάστηκαν για τη στάση τους στο θέμα της αντιγραφής, από τοπικούς παράγοντες και βουλευτές των μητρικών κομμάτων τους.

Στην ίδια “γραμμή” αντίδρασης εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος ο οποίος με δήλωση του «άδειασε» τα μέλη της στο Παν. Πατρών, λέγοντας ότι «είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση, η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις, όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή “άφεσης αμαρτιών”, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας».