Ολονύχτια Συμμετοχική Ανάγνωση «Οδύσσειας» στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Ανάγνωση «Οδύσσειας»

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει  το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου την “ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2017”, μια Oλονύχτια Συμμετοχική Ανάγνωση του Ομηρικού έπους «Οδύσσεια». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι διεθνείς οργανισμοί «EllinikoThεαtro / Ελληνικό Θέατρο Aθήνας και Νέας Υόρκης» και «Διεθνείς Αναγνώστες του Ομήρου / International Readers of Homer».

 

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί εορτασμό της προφορικής παράδοσης ενώ κάτω από ένα πέπλο αρχαίων άστρων θα συνυπάρξουν 200 αναγνώστες οι οποίοι θα διαβάσουν, ο καθένας με τον τρόπο του, ένα απόσπασμα από το ιστορικό κείμενο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) και είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη οδύσσεια των προσφύγων που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

H Ανάγνωση εντάσσεται στη διοργάνωση «Art Night Athens» που πραγματοποιούν oι Αtenistas στις 23 Σεπτεμβρίου 2017  σε όλη την Αθήνα.

Παρόμοιες ομηρικές Αναγνώσεις έχουν γίνει στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, στο Μουσείο Γκέτυ του Λος Άντζελες, στο Μουσείο Νταχές της Νέας Υόρκης, στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή Αρμοστεία Πολιτισμού, στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης στην Τεχεράνη, στην Τροία, Χίο, Σικελία, Μάλτα, Σακραμέντο, Κώ και αλλού, χάριν της δέσμευσης, του ενθουσιασμού, και της συνεργασίας χιλιάδων συμμετεχόντων.

Η αναγνωστική αυτή «οδύσσεια» ξεκίνησε πριν από 19 χρόνια, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Φέτος, για πρώτη φορά στον Κήπο του Μεγάρου, τη σκηνή θα μοιραστούν 200 αναγνώστες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων για να διαβάσουν και να τραγουδήσουν ένα από τα πιό σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο αθηναϊκό κοινό και τους ξένους επισκέπτες.

Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν το κείμενο σε όποια γλώσσα επιθυμούν. Κατά την ανάγνωση το κείμενο θα προβάλλεται στη σκηνή στα αγγλικά (μετάφραση: Stanley Lombardo) και ελληνικά (μετάφραση: Καζαντζάκη-Κακριδή).

Το κοινό που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ή να παρακολουθήσει την ανάγνωση μπορεί να κάνει εγγραφή Ε Δ Ω

Ελεύθερη είσοδος