Θέατρο: “Ζητείται Ψεύτης” του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Γ. Πετρινόλη από τη Θεατρική Ομάδα “Γαργηττός”

Θέατρο: "Ζητείται Ψεύτης¨ του Δ. Ψαθά

Ένα από τα καλύτερα έργα του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, “Ζητείται Ψεύτης” επανέρχεται στην σκηνή στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017  –μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Οκτωβρίου 2017-  από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Γαργηττός” Γέρακα υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση ενός χαρισματικού δασκάλου, του Γιώργου Πετρινόλη. 

 

Η παράσταση θα επαναληφθεί το Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, ώρα 20:00 με συμβολική τιμή ειστηρίου 5 €. (Τα εισιτήρια θα διατίθενται, 2ώρες πριν την παράσταση έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα)  Για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε την Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017 και επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα. Και τις δύο ημέρες  η αίθουσα ήταν κατάμεστη και οι κριτικές του κοινού, εξαιρετικά καλές. 

Οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους ρόλους του έργου, στην πλειοψηφία τους είναι οι ίδιοι που πέρυσι παρουσίασαν μια από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχουν ανεβεί στην θεατρική σκηνή  της πόλης με το έργο “Γκόλφω for ever” και με τον ίδιο σκηνοθέτη, τον Γιώργο Πετρινόλη. 

Πρόκειται για ταλαντούχους (ερασιτέχνες) ηθοποιούς, νέοι στην ηλικία, με εξαιρετική συγκρότηση, οι περισσότεροι με αυτοδίδακτες ¨τεχνικές” εμποτισμένες από αγάπη και μεράκι προς το θέατρο, στοιχεία που βγαίνουν στο σανίδι και “επικοινωνούν” με τρόπο ελκυστικό με το κοινό της “πλατείας”.

Αναφορικά με τον σκηνοθέτη/ δάσκαλο της θεατρικής ομάδας, Γιώργο Πετρινόλη, η εκτίμηση του “Ν” είναι ότι η στόφα της καλλιτεχνικής πληρότητας του λειτουργεί διεμβολιστικά προς την τέχνη της υποκριτικής, διευρύνει τους ορίζοντες των ρόλων που υποδύονται οι ηθοποιοί του και αυτό το χαρακτηριστικό της συγκρότησης του, έχει κατ΄επανάληψη καταγραφεί σε σκηνοθετικές “παρεμβάσεις” του, όπως στο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, “Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή”, στο έργο “Ράβε ξήλωνε” της Ζωής Καραβίδα και στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, με το Θεατρικό εργαστήρι “ΘΕΣΠΙΣ” Κερατέας.


Οι συντελεστές της παράστασης

Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Γιώργος Πετρινόλης
Οργάνωση-Παραγωγή: Δ.Σ Πολιτιστικού Συλλόγου Ο Γαργηττός
Συγγραφή Πρόσθετης Σκηνής, Κείμενα «Νέας Αλήθειας» & Στίχοι Τραγουδιών: Μαρία Ρυζιώτου
Μουσική – Sound Design: Μιχάλης Τσακίρης, Χρήστος Τζαφόλιας
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ιωάννα Τριφιάτη
Κατασκευή Σκηνικών: Ζανής Πούλος, Μανώλης Πούλος
Χορογραφίες: Ιωάννα Ασπρογέρακα, Αναστασία Πανά
Φωτογραφία-Βίντεο-Ηχοληψία: Νίκος Κοντούλης
Πρόγραμμα-Διαφήμιση: Ιωάννα Ασπρογέρακα
Κομμώσεις: Νεκταρία Δέδε
Μακιγιάζ: Μαρία Γαλιατσάτου

Παίζουν οι ηθοποιοί

Αλέξανδρος Λουκάκης
Ιωάννα Ασπρογέρακα
Λάμπρος Αντωνόπουλος
Γιώργος Σιτοφόρος
Μαρία Ρυζιώτου
Κωνσταντίνα Μάρκου
Άκης Ασημάκης
Δημήτρης Μούρτσινος
Κατερίνα Πανά
Στέλιος Φράγκος
Βιβή Λεοναρδοπούλου
Ιουλία Φραγκούλη
Μαρία Γαλιατσάτου
Ελβίρα Κουτόνια