Περί Δημοτικών Τελών στο Δήμο Παλλήνης : να μειωθούν αλλά όχι σε βάρος της ποιότητος των υπηρεσιών

Περί οικονομίας και δημοκρατίας ο λόγος για τα εξής ζητήματα: α) Δημοτικά τέλη 2013: Δεν πρέπει πλέον να δημαγωγεί οποιοσδήποτε αιρετός. Honesty is the best policy λένε οι Εγγλέζοι και όχι άδικα.

Γιάννης Μεταξάς
Γιατρός ΕΟΠΥΥ
Δημότης Δήμου Παλλήνης

Πριν λοιπόν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πούμε αν πρέπει ή όχι να αυξηθούν ή να μειωθούν τα τέλη, ας αναλογιστούμε τι ζητούμε ως πολίτες από τους παραγωγούς της αγοράς. Να μειώσουν τις τιμές. Εννοείται χωρίς μείωση της ποιότητος. Αυτό ζητεί και η Πολιτεία, από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση ως και τα μικρότερα συνδικάτα.

Άρα λοιπόν το ζητούμενο μήπως είναι πώς μπορούν οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του δήμου μας να βάλουν πλάτη, κατά το κοινώς λεγόμενο, ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για αμείωτη ποιότητα υπηρεσιών προς τους δημότες. Αφού έχει γίνει η προσπάθεια αυτή, τότε μόνο μπορεί να τεθεί ζήτημα να αυξηθούν τα τέλη, προκειμένου ο δήμος να βγάζει τα έξοδά του, ώστε να έχει νόημα η λειτουργία του.

β) Μια απορία μου: Πώς γίνεται και η κεντρική κυβέρνηση και οι πάσης φύσεως οργανισμοί και ΝΠΔΔ να χρωστούν σε επιχειρήσεις, ιδιώτες και προμηθευτές, να μην πληρώνουν κανέναν και να μην παθαίνουν τίποτε και η REDS να δεσμεύει στο άψε – σβήσε χρήματα του δήμου Παλλήνης, αφαιρώντας πόρους από τους δημότες; Τόσο άνιση πια η μεταχείριση της αυτοδιοίκησης; Η αυτοτέλεια των ΟΤΑ καταντά κενό γράμμα και η κεντρική εξουσία δείχνει πόσο φοβάται όσους δημοσίους λειτουργούς είναι κοντά στον πολίτη!

γ) Η στοχοποίηση των λειτουργών της υγείας από την κεντρική εξουσία τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί, αλλιώτικα είναι αρμοδιότητα ψυχιάτρου. Οι όποιοι πραγματικά διεφθαρμένοι, επίορκοι και δόλιοι κακοπράκτες είναι το διαρκές άλλοθι της εξουσίας να λοιδωρεί και να δυσφημεί την υγειονομική κοινότητα. Χρήσιμη εδώ η επισήμανση της λεξαριθμικής ισότητος ΕΞΟΥΣΙΑ = ΕΚΒΙΑΣΤΗΣ = ΛΗΣΤΗΣ = ΨΕΜΑ = 746.

Όντας γιατρός εργαζόμενος στον ΕΟΠΥΥ, πρώην ΙΚΑ, αντιλαμβάνομαι τις όποιες περικοπές σε παροχές υγείας (φάρμακα εκτός λίστας, αύξηση συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις, περιορισμός παρεχομένων ειδών, όπως υγειονομικό υλικό ή νοσοκομειακά βοηθήματα, με ενδεικτική την άρνηση χορηγήσεως ανυψωτικής συσκευής σε πάσχοντα από σκλήρυνση κατά πλάκας επειδή είχε την τύχη να μην έχει γίνει τετραπληγικός, αλλά να είναι απλώς παραπληγικός ) ως φραγμό στην ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

Μόνο που πρόκειται για φραγμό σε συνταγματικό δικαίωμα, συνεπώς αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι εγχώριοι κΑΣαι αλλοδαποί τροϊκανοί παραβιάζουν το Σύνταγμα της πατρίδας μας. Είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη να τους εμποδίσουμε, εφαρμόζοντας το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος, η τήρηση του οποίου επαφίεται στον πατριωτισμό μας.