Το χιόνι κάλυψε -μερικώς- τις πόλεις μας και την “άσπρη μέρα” που προσδοκούσαμε δεν ήρθε ακόμη..!

Η χιονόπτωση συνεχίζεται σε όλα τα σημεία της περιοχής μας, -ώρα 11.30 π.μ. – πλην όμως τα προβλήματα που προκαλούνται είναι σχετικά μικρά και αντιμετωπίσιμα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους διεξάγεται κανονικά και τα Σχολεία λειτουργούν στο σύνολο τους, με εξαίρεση το Γυμνάσιο Ανθούσας για το οποίο η διεύθυνσή του μετά τις δύο πρώτες ώρες, ζήτησε από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και από το Δήμο Παλλήνης, να αποχωρήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί με το επιχείρημα, ότι ο αυλόγυρος του Σχολείου σε αρκετά σημεία εμφανίζει μικρές εστίες πάγου και ως εκ τούτου “δεν παρέχεται η ζητούμενη ασφάλεια…”

Οι περιοχές που ως και λίγο πριν το μεσημέρι της Τρίτης 31 Ιανουαρίου 2012, εμφανίζουν εικόνα χιονισμένου τοπίου, είναι άνω της λεωφόρου Μαραθώνος και συγκεκριμένα από Δέση (Γέρακα) Ανθούσα, Άγιος Αθανάσιος-Λόφος Παλλήνης, Μάριζα, Νέα Παλλήνη και Πανόραμα Παλλήνης.

Οι ενδείξεις, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, είναι ότι η ασθενής χιονόπτωση θα συνεχίζεται κατά διαστήματα σε όλη την διάρκεια όλης της ημέρας, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται λίγο πάνω από τον ένα βαθμό Κελσίου.

Το βέβαιο είναι ότι την Τετάρτη το πρωί, πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου, τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν κυρίως σε παράδρομους των πόλεών μας θα οφείλονται στο παγωμένο χιόνι κι αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όσους θα μετακινηθούν από και προς τις εστίες τους.

Συμπερασματικά, η σημερινή χιονόπτωση δεν είναι από εκείνες που η περιοχή μας έζησε κατά το παρελθόν, όταν δρόμοι και κατοικίες είχαν “ντυθεί’ στα άσπρα με ύψος χιονιού άνω των 20 εκατοστών.

Σε ότι αφορά την περιοχή της Πεντέλης, οι ….ένθερμοι της απόλαυσης του παιχνιδιού με το χιόνι, πρέπει να γνωρίζουν ότι ο περιφερειακός της Πεντέλης είναι κλειστός από το ύψος του 416 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθας η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες από το τελεφερίκ και μέχρι το καζίνο.