Ξεκίνησε η κλήτευση μαρτύρων για τις ρατσιστικές, φασιστικές αναρτήσεις στο Facebook με αφορμή τη δομή της Δέσης Γέρακα

Σε εξέλιξη και με ταχείς ρυθμούς, η προανακριτική έρευνα από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις υβριστικές (χυδαίες) αναφορές χρηστών και διαχειριστών σελίδων του facebook κατά συγκεκριμένων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης με αφορμή, την υπόθεση της κοινωνικής δομής στον οικισμό Δέση Γέρακα (φιλοξενία ανήλικων προσφύγων) η οποία, όπως είναι γνωστό, δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΟΜ-International Organization for Migration)

Ήδη, έχουν κληθεί για κατάθεση στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών οι πρώτοι μάρτυρες, κάποιοι από τους οποίους είναι αιρετοί και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εντός του επόμενου δεκαήμερου αναμένεται να παραληφθούν από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναλυτικά στοιχεία για τα πραγματικά ονόματα χρηστών και διαχειριστών σελίδων του Facebook και της Google -αφορούν αναρτήσεις με ψευδώνυμα profil- προκειμένου να ενσωματωθούν στις σχηματιζόμενες δικογραφίες.

Σε ότι αφορά τις υβριστικές αναφορές και σε κάποιες περιπτώσεις ευθείες απειλές κατά της ανθρώπινης ζωής αιρετών του Δ.Σ. Παλλήνης, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από profil που αντιστοιχούν σε πραγματικά στοιχεία ταυτότητας, η συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού έχει ήδη ολοκληρωθεί και επί αυτού καλούνται μάρτυρες οι οποίοι στοχοποιήθηκαν για να καταθέσουν.

Η προανακριτική έρευνα ξεκίνησε με «επείγουσα εντολή» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά την προώθηση εκ μέρους του Δήμου Παλλήνης, φακέλου πλήθους επιβαρυντικών στοιχείων (χυδαίες, σεξιστικές αναρτήσεις-δημοσιεύσεις-απειλές κατά ζωής).

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης με ομόφωνη απόφαση του καταδίκασε τις φασιστικές, ρατσιστικές χυδαιότητες και στην συνέχεια απέστειλε το σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθεί σύντομο απόσπασμα από το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης της Τετάρτης, 10 Απριλίου 2019

Ομόφωνη καταδίκη των φασιστικών και ρατσιστικών
συμπεριφορών από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης ομόφωνα καταδίκασε όλες τις φασιστικές, ρατσιστικές και παράνομες συμπεριφορές, καθώς και τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των παραπάνω πράξεων.

Επίσης, αποφάσισε να αποσταλούν όλα τα στοιχεία για τα παραπάνω περιστατικά τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όσο και στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για τις κατά νόμον ενέργειες σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους.
Τέλος, κάλεσε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές.»