Ο Παναγ. Τσούτσιας, Γεν. Διευθυντής Ραδιοφωνίας ΕΡΤ & ο καθηγητής, Στέργιος Μανουράς, διεκδικούν έδρα στο Δημ. Συμβούλιο Παλλήνης

Δύο επίλεκτα άτομα της τοπικής κοινωνίας, ο Παναγιώτης Τσούτσιας, έμπειρος δημοσιογράφος, γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και ο Στέργιος Μανουράς, εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης, (με διδακτορικό και μεταπτυχιακά) συμμετέχουν στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις Δημοτικές Ενότητες Γέρακα και Παλλήνης, αντίστοιχα, με τον συνδυασμό “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” και με υποψήφια Δήμαρχο, την Ειρήνη Κουνενάκη.

Αμφότεροι, με δηλώσεις τους στον “Νεολόγο”, αναφέρονται στους λόγους που τους ώθησαν να διεκδικήσουν την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης και στους στόχους που θέτουν σε σχέση με την “επόμενη ημέρα” του Δήμου Παλλήνης.

Οι δηλώσεις τους:

Παναγιώτης Τσούτσιας: «Προσκαλώ
τους συμπολίτες μου να ….συναντηθούμε στην κάλπη»

«Μπορώ να πω ότι με συνεπαίρνει η σκέψη της προσφοράς στην πόλη που ζω επί πολλά χρόνια.

Είμαι ενεργός πολίτης και παρακολουθώ από πολύ κοντά τόσο τη λειτουργία του Δήμου ως θεσμικής αρχής όσο και τις αδυναμίες ή και τα προβλήματα που έχει η πόλη μας τα τελευταία 13 χρόνια που διοικείται από τον σημερινό Δήμαρχο.

Τα 4 χρόνια ως Δήμαρχος Γέρακα και τα υπόλοιπα ως Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου.

Ο κ. Α. Ζούτσος διακρίθηκε μόνο υπό την ιδιότητα του διεκπεραιωτή-διαχειριστή, δηλαδή συντήρησε ό,τι παρέλαβε το 2006 από τον Γιάννη Παπαδογεωργάκη και τίποτε περισσότερο. Βλέπετε εσείς κάποιο έργο με τη δική του “σφραγίδα”;

Δεν ψηφίστηκε όμως μόνο γι αυτό!

Δεν είχε όραμα, δεν είχε στοχοθεσία, αποσπασματική τελείως η πολιτική του, κλειστοφοβική η διοίκηση του, χρόνια, τώρα, παίρνει αποφάσεις δίχως να τις γνωρίζουν τα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου, αποφεύγει με ακατανόητο θα έλεγα τρόπο την ενημέρωση, το διάλογο, τη διαβούλευση, τον απολογισμό στους πολίτες, έχει περιθωριοποιήσει τους συλλογικούς φορείς της πόλης και βέβαια συντηρεί τις πελατειακές σχέσεις με τρόπους που παραπέμπουν στην εποχή του 1980!

Το 2014 είχε πομπωδώς ανακοινώσει την μεταμόρφωση της κεντρικής πλατείας του Γέρακα και την μετατροπή της μεγάλης έκτασης που γειτνιάζει με το νεκροταφείο Γέρακα σε πάρκο με σύγχρονη φυσιογνωμία.

Πέντε χρόνια μετά και η θεαματική αυτή εξαγγελία αμφιβάλω αν υπάρχει ακόμη και στα χαρτιά του.

Σε ότι αφορά τα Σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που έγιναν επί ημερών του, τα έργα αυτά τα θεωρώ αυτονόητα και βασική υποχρέωση του, μην υπερβάλουμε, τώρα. Ξέρετε κάποιο Δήμαρχο, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο που να μην έφτιαξε έργα αυτής της κατηγορίας;

Εμείς, ως παράταξη, έχουμε την προσδοκία να μεταμορφώσουμε το Δήμο σε μια ανοιχτή κοινωνία, να ταξινομήσουμε από κοινού με τους δημότες τις προτεραιότητες ανάπτυξης της πόλης κι αν χρειαστεί ακόμη και με τοπικά δημοψηφίσματα, να διευρύνουμε τις παρεμβάσεις στην κοινωνική πολιτική η οποία, θέλω να σημειώσω ότι από την ημέρα που έφυγε η Ειρήνη Κουνενάκη από την παράταξη του κ. Δημάρχου, στασιμοποιήθηκαν όλα και βέβαια καταργήθηκε η επιτυχημένη εκείνη πρωτοβουλία, «Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες» την οποία απολαμβάναμε όλοι οι πολίτες μια φορά το μήνα.

Η κοινωνική πολιτική είναι για τον συνδυασμό μας, η σημαντικότερη προτεραιότητα. Θα νοιαστούμε για τα χαμηλά εισοδήματα με πράξεις και όχι με θεωρίες, οι δημότες θα μπορούν να «ακουμπάνε» με εμπιστοσύνη στο Δήμο τους και βέβαια θα ανατρέψουμε τις επαχθείς τιμολογιακές πολιτικές στις παρεχόμενες υπηρεσίες στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Δεν θα είναι για εμάς αυτοσκοπός το κέρδος και η συσσώρευση πλεονασμάτων.

Ολοκληρώνοντας την άποψη μου, θέλω να πω και τούτο: η καθαριότητα όπως και η ανακύκλωση ξέφυγαν από τον έλεγχο του κ. Δημάρχου, μέτρια έως κακά τα αποτελέσματα, εμείς, θέλουμε και θα προσπαθήσουμε με επιλεγμένες πρωτοβουλίες πριν απ΄όλα να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας, να συνειδητοποιήσουν τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν με την ανακύκλωση στην πηγή των απορριμμάτων και πάντα σε συνεργασία μαζί τους να φέρουμε αποτελέσματα που θα τιμούν και θα ικανοποιούν όλους μας, ανεξαιρέτως.

Συμμετέχω στην δημοτική παράταξη, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» γιατί εμπιστεύομαι το ήθος, τις ικανότητες, την κοινωνική ευαισθησία και τις ρηξικέλευθες ιδέες της Ειρήνης Κουνενάκη και κυρίως, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του Συνδυασμού μας, έχουν το επίπεδο, τη γνώση, το μεράκι και την αποφασιστικότητα να τρέξουν, να δουλέψουν και να δημιουργήσουν.

Προσκαλώ τους συμπολίτες μου να ….συναντηθούμε στην κάλπη και να ξέρουν ότι η εντολή τους θα τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο.»

Στέργιος Μανουράς: «μπορούν να μπουν οι βάσεις για παραπέρα εδραίωση και διάχυση των δημοκρατικών αρχών και αξιών»

«Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου γίνονται για πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με την επαφή των κοινοτικών και δημοτικών φορέων με τους δημότες, την επιλογή για ενημέρωση και διαρκή ανατροφοδότηση της θέλησης του εκλογικού σώματος και τη χρήση του διαδικτύου δημιουργεί ένα δεδομένο με δυναμική για αμεσότερη δημοκρατία – κατ’ αρχάς – σε τοπικό επίπεδο.

Μέσα στα πλαίσια ενός αντιπροσωπευτικού συστήματος μπορούν να μπουν οι βάσεις για παραπέρα εδραίωση και διάχυση των δημοκρατικών αρχών και αξιών όσο αυτό είναι εφικτό. Οι ευθύνες βαραίνουν όλους μας.

Με αυτό το σκεπτικό και με άξονα την πολύχρονη φιλία και σεβασμό μου προς το πρόσωπο της κας Ειρήνης Κουνενάκη, την παρουσία της στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους αγώνες και την συμβολή της στην επίλυση των προβλημάτων του δήμου, συναποφασίσαμε να αποτελέσω κι εγώ ένα μέλος του αγωνιστικού συνδυασμού της παλεύοντας για τους κοινούς μας στόχους διατηρώντας και σεβόμενοι την πολιτική ιδιαιτερότητα του καθενός μας.

Οι εκλογές είναι μπροστά μας, η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σας, το μέλλον, όμως, είναι κοινό για όλους μας. Καλή δύναμη.»