Ξέχασε να κλείσει το μικρόφωνο του ο Δήμαρχος Παλλήνης και εκτέθηκε με τον σεξιστικό σχολιασμό του! (video)

Αλγεινή εντύπωση με πολλές αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η ανεπίτρεπτη σεξιστική αναφορά του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσου σε βάρος Δημοτικής Συμβούλου της αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης με τη φράση «την τρώει ο …κ@λος της» που εκστομίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το απαράδεκτο ολίσθημα του Δημάρχου που αναμφίβολα τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, δεδομένου ότι κατέχει θεσμική ιδιότητα και εκπροσωπεί την πόλη του στην αυτοδιοικητική κοινότητα της χώρας, συνέβη σε στιγμή που ο ίδιος νόμιζε ότι το μικρόφωνο της διαδικτυακής σύνδεσης του ήταν κλειστό!

Δείτε το επίμαχο video με την παρέμβαση του κ. Α. Ζούτσου

Όταν, βέβαια συνειδητοποίησε ότι ο σεξιστικός σχολιασμός του ακούστηκε αιπόλους συμπεριλαμβανομένης και της Δημοτικής Συμβούλου προς την οποία απευθύνονταν, πήρε το λόγο και ζήτησε «συγνώμη» την οποία όμως δεν αποδέχθηκε η θιγόμενη, ούτε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της, κ. Ειρήνη Κουνενάκη.

Δείτε το Video με τη δήλωση της κ. Ειρήνης Κουνενάκη

Μάλιστα, η δεύτερη, τον κατήγγειλε για υποκρισία με το επιχείρημα ότι «δύο λεπτά μετά που ζήτησε συγνώμη, παρενέβαινε και στη δική μου ομιλία σχολιάζοντας ειρωνικά κι όταν διαπίστωσε ότι έχασα προς στιγμή τον ειρμό της σκέψης μου με ωμό κυνισμό, δήλωσε «… τα έχασε»!

Δείτε το σχετικό video

Την συμπεριφορά του κ. Α. Ζούτσου κατήγγειλε με ευθύ τρόπο και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Θεοδώρα Πασχαλίδου.

Ακούστε τι είπε:

Σε ανάλογη καταγγελία προέβη και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας», Μαρία Αμοργιανού, η οποία ήταν και η πρώτη που αναφέρθηκε στην υβριστική φράση του κ. Α. Ζούτσου.

Δείτε το video με τη δήλωση της

Τέλος, ως άμεσα θιγόμενη, μίλησε η κ. Μίλια Κόπτη, η οποία, διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο στη δήλωση της, μάλλον έφερε σε δύσκολη θέση τον Δήμαρχο Παλλήνης.

Της δήλωσης της προηγήθηκε, αναφορά του προέδρου του Δ.Σ. κ. Κ. Σμέρου η οποία κάθε άλλο παρά τον κολακεύει κυρίως, ως νέο άνθρωπο με πανεπιστημιακή παιδεία. Ο κ. Κ. Σμέρος έδωσε το λόγο στην κ. Μ. Κόπτη να μιλήσει «για το προσωπικό της θέμα» εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς την σεξιστική αναφορά του κ. Α. Ζούτσου.

Η απάντηση της κ. Μ. Κόπτη προς τον κ. Κ. Σμέρο ήταν σαφής και ορθολογιστική. «Δεν είναι κ. πρόεδρε προσωπικό μου θέμα, είναι θέμα πολιτισμού….»

Ακούστε το σχετικό video.

Σε ανάλογη αποδοκιμασία της σεξιστικής αναφοράς του Δημάρχου Παλλήνης προέβη και η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Φιλίτσα Δασκαλάκη, σε αντίθεση με το σύνολο των γυναικών-δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Α. Ζούτσου, οι οποίες επίλεξαν τη σιωπή αποφεύγοντας οποιοδήποτε σχολιασμό.

Δημοσιότητα

Η σεξιστική και υβριστική συμπεριφορά του κ. Α. Ζούτσου εύλογα γνώρισε δημοσιότητα και από άλλα ηλεκτρονικά μέσα, με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση το site: https://www.aftodioikisi.gr (ιστότοπος με πανελλήνια εμβέλεια)

Το Δημοσίευμα της Αυτοδιοίκησης.gr

  • Σύμφωνα με δηλώσεις των στελεχών της δημοτικής παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας», στα επόμενα 24ωρα θα αποσταλεί καταγγελία κατά του κ. Α. Ζούτσου προς τα αυτοδιοικητικά θεσμικά όργανα, τις γυναικείες οργανώσεις καθώς και προς τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.