Απορρίφθηκε αίτημα της αντιπολίτευσης να παραταθεί η ανάρτηση της Πράξης Εφαρμογής Ανθούσας

Σχέδιο Πόλης Ανθούσας

Με 12 ψήφους υπέρ και 18 κατά, απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης η κοινή πρόταση της αντιπολίτευσης να παραταθεί ως το τέλος του τρέχοντος Ιουνίου, η 1η Ανάρτηση της Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης Ανθούσας.

Η διαδικτυακή συνεδρίαση συγκλήθηκε με κοινό αίτημα 12 Δημοτικών Συμβούλων των τεσσάρων Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης με το επιχείρημα ότι «πρέπει να ληφθούν άμεσα εκείνες οι πολιτικές αποφάσεις που θα οδηγούν σε ενέργειες στήριξης των περίπου 200 θιγόμενων ιδιοκτητών γης στην περιοχή «Κούτελο», έκτασης 209 στρεμμάτων.»

Παρ΄όλες τις εκκλήσεις και την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης να δοθεί παράταση περίπου 2,50 εβδομάδων, ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Α. Ζούτσος, συνεπικουρούμενος από τον πρώην κοινοτάρχη Ανθούσας, κ. Τρ. Κουτσικούρη, στενό συνεργάτη του σήμερα, παρόλο ότι εκλέχθηκε με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Παναγιώτη Μερτύρη, και έχοντας την κάλυψη των άφωνων σε όλη τη συνεδρίαση Δημοτικών Συμβούλων του, επέμενε στη δική του θέση, με το επιχείρημα, «μπορεί, επίσημα, να έχει λήξει η προθεσμία ανάρτησης της Πράξης Εφαρμογής, όμως, ανεπίσημα θα γίνουν δεκτές οι ενστάσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου των πολιτών που υπέβαλαν ερωτήματα μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2021.»

Την επιμήκυνση του χρόνου ανάρτησης ως το τέλος του Ιουνίου ζήτησε με παρέμβαση του και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανθούσας, κ. Νίκος Γαβράς, επί 9 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης, τον οποίο, μάλιστα, … επέπληξε ο επί μια τετραετία κοινοτάρχης, κ. Τρ. Κουτσικούρης γιατί «τόσα χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος δεν ενδιαφέρθηκε να αναδείξει το πρόβλημα των ιδιοκτησιών στην περιοχή «Κούτελο.»

Στην συνεδρίαση συμμετείχε με δικαίωμα ψήφου και ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανθούσας, κ. Γεώργιος Μαρκουλής, ο οποίος, ενώ είχε την ομόφωνη εξουσιοδότηση των Κοινοτικών Συμβούλων Ανθούσας να υποστηρίξει το αίτημα παράτασης της ανάρτησης της Πράξης Εφαρμογής, ο ίδιος, «συσκεπτόμενος μετά του εαυτού του διαρκούσης της συνεδρίασης, αποφάσισε να στηρίξει την απόρριψη της παράτασης!

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται και η έλλειψη γνώσης του κ. Δημάρχου ως προς τον αριθμό των πολιτών που κατέθεσαν ενστάσεις κατά της Πράξης Εφαρμογής.

Σε μια πρώτη δήλωση του ο κ. Α. Ζούτσος αναφέρθηκε «σε 200 τόσες ενστάσεις», λίγο αργότερα μίλησε για «1.000 ενστάσεις», λίγο μετά αναφέρθηκε σε «1.000 αιτήματα για ενημέρωση», ακολούθησε ο κ. Τρ. Κουτσικούρης ανακοινώνοντας «1.000 ενστάσεις» και η αριθμολογία έκλεισε με τη δήλωση του κ. Παν. Μερτύρη ότι «όπως τον ενημέρωσε ο κ. Πολυχρονόπουλος, οι υποβληθείσες ενστάσεις ξεπερνούν τις 600» – μάλλον πρέπει να είναι και η πιο αξιόπιστη πληροφορία.

Ένα από τα αρκετά ερωτήματα που ουσιαστικά έμειναν αναπάντητα από τον Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο –παρ΄ότι …απαντήθηκαν πλην όμως δεν έπεισαν– αφορούσαν την έκταση του γηπέδου ποδοσφαίρου και του «κοινοτικού πάρκου» Ανθούσας.

«Σε ποιους ανήκουν οι δύο αυτές εκτάσεις γης» ρώτησαν επίμονα και κατ ‘ επανάληψη, η Ειρήνη Κουνενάκη, η Θεοδώρα Πασχαλίδου και ο Δημήτρης Καρκούλιας. «Ανήκουν στο Δήμο Παλλήνης ή σε ιδιώτες….;» παίρνοντας ως απάντηση «ότι με την Πράξη Εφαρμογής οι ιδιοκτησίες αυτές θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου….»

Δείτε εδώ το επίμαχο Video με τους επίμαχους διαλόγους

Την πρόταση της αντιπολίτευσης για παράταση του χρόνου ανάρτησης της Πράξης Εφαρμογής, εισηγήθηκε με σαφή τρόπο η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, κ. Ειρήνη Κουνενάκη.

Ακούστε εδώ την εισήγηση της εκπροσώπου της αντιπολίτευσης

Η ομιλία του Δημάρχου κ. Α. Ζούτσου

Η ομιλία του Παναγιώτη Μερτύρη (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης)

Η ομιλία της Θεοδώρας Πασχαλίδου (επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης)

Η ομιλία του Δημήτρη Καρκούλια (ελάσσων αντιπολίτευση)

Η ομιλία του Θάνου Οικονόμου (μείζων αντιπολίτευση)

Η ομιλία του Νίκου Γαβρά (προέδρου Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανθούσας)