Τρεις προτάσεις της Δημοτικής Παράταξης Παλλήνης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” για τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους μαθητές

Ειρήνη Κουνενάκη, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας

Τρεις προτάσεις προς υποστήριξη των πολιτών, των επαγγελματιών και των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία του Δήμου Παλλήνης κατέθεσε δημόσια, η Δημοτική Παράταξη, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” με αφορμή την άρση μεγάλου μέρους των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες για την ανάσχεση της επιδημίας του κορωνοϊού .

Αναφερόμενη η κ. Ειρήνη Κουνενάκη στην νέα δημόσια πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης της οποίας ηγείται, τόνισε, χαρακτηριστικά ότι, “όσο διαρκεί αυτή πρωτόγνωρη κρίση, νοιώθουμε το βάρος ευθύνης που μας αναλογεί έναντι των πολιτών κι αυτή η αίσθηση είναι που μας υποκινεί να αναζητούμε τρόπους και μορφές δράσεων που θα λειτουργήσουν ανακουφιστικά τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας των δημοτών, όσο και σε επίπεδο προσδοκίας ότι το μέλλον τους, το μέλλον όλων μας, μπορούμε να το υποστηρίξουμε τώρα με στοχευμένες πολιτικές και μελετημένες παρεμβάσεις.

Αυτό κάνουμε τους τελευταίους τρεις μήνες –επεσήμανε η κ. Ειρ. Κουνενάκη- και πρέπει να πω, ότι

τη δυσκολία που ως Δημοτική Παράταξη αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι η συμπεριφορά και τα απασφαλισμένα αντανακλαστικά του Δημάρχου κ. Α. Ζούτσου.

Παρ΄΄ολα αυτά, εμείς, συνεχίζουμε μέχρι να τον πείσουμε ότι όση κούραση κι αν νιώθει από την πολυετή διοίκηση του Δήμου, οφείλει να παραμένει ενεργός και κυρίως με ανοιχτά αυτιά για να μπορεί ν΄ακούει.”

Οι τρεις προτάσεις που συνθέτουν τη νέα πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” αναφέρονται

στην δωρεάν διάθεση προστατευτικών μασκών σε όλους τους κατοίκους,

στην άμεση επέκταση της παραχώρησης χώρων για την υπαίθρια λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και καφέ και

στην αγορά και διάθεση tablet και καρτών πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Μένουμε ασφαλείς στο δήμο Παλλήνης
Σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος

Φεύγουμε από την ασφάλεια του μένουμε σπίτι και ξεκινάμε την προσπάθεια του μένουμε ασφαλείς. Όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο με χθες.

Ζούμε, δυστυχώς, σε ένα δήμο, όπου η απουσία διαλόγου και η απόρριψη προτάσεων χωρίς συζήτηση είναι καθεστώς. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλουμε για συζήτηση ουσιαστικών θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία, η απαξίωση και η στρεψοδικία χαρακτηρίζουν μια διοίκηση που δεν έχει καν επαφή με την έννοια της δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι ο δήμος οφείλει να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες που θα δημιουργούν ένα ελάχιστο δίκτυο προστασίας για τους δημότες και ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις προσαρμογής της πόλης στα νέα δεδομένα.

Για το λόγο αυτό καταθέτουμε δημόσια τρείς συγκεκριμένες προτάσεις ελπίζοντας να γίνουν αποδεκτές.

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.
Ζητάμε άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού και χρησιμοποίηση εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη, όπως προβλέπεται από την ΠΝΠ της 1ης Μαίου 2020 (άρθρο 23,ΦΕΚ Α 90). Σημειώνουμε πως το αποθεματικό του Δήμου στις 31/3/20 ήταν 2.052.000€ από τα τακτικά έσοδα και 1.674.000€ από τα έκτακτα έσοδα.

ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕ.
Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και όπου αυτό είναι δυνατόν, η επέκταση θα βοηθήσει αποτελεσματικά τις τοπικές επιχειρήσεις. (πλατεία Αγίου Τρύφωνα, πλατεία Δημαρχείου Παλλήνης, πλατεία Γέρακα, πλατεία Ανθούσας)

Επαναφέρουμε την πρόταση για ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ TABLET ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν την πρόσβαση των μαθητών στα μαθήματα τηλεεκπαίδευσης. (Την πρόταση έχει ήδη απορρίψει η διοίκηση του δήμου Παλλήνης, κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου).

Σ’ αυτή τη νέα εποχή, η διοίκηση του δήμου Παλλήνης, οφείλει να αφήσει πίσω εκείνες τις εγωκεντρικές λειτουργίες, που αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες του κάθε πολίτη.

Σ’ αυτή τη νέα εποχή, με το άδηλο μέλλον κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος και καμμία μόνη.