fbpx

Θανάσης Ζούτσος: Οι εκλογές αυτές αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία για ανάπτυξη του Δήμου Παλλήνης

Δόθηκε στη δημοσιότητα η προγραμματική πρόταση του συνδυασμού «Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη: μια πόλη για όλους» εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών στον ενιαίο Δήμο Παλλήνης.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης ο επικεφαλής της παράταξης Θανάσης Ζούτσος, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ο οικιστικός ιστός των τριών πόλεων μας είναι ήδη ενιαίος, τα περισσότερα προβλήματα κοινά, οι κάτοικοι των πόλεων μας αξίζουν το ίδιο υψηλό επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών όπου και αν κατοικούν, και όλοι μαζί οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης γιο όλους.»

Το μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου περιέχεται στο ήδη διανεμόμενο πρόγραμμα του συνδυασμού και μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω.

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι Δημοτικές Εκλογές του 2010, οι πρώτες για τον νέο Δήμο Παλλήνης (Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη), βρίσκουν την Κοινωνία μας και τις μέχρι σήμερα ξεχωριστές πόλεις μας, σε φάση πλήρους ανάπτυξης και αντιμετώπισης των κοινών ή ομοειδών προβλημάτων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών, τον χωροταξικό σχεδίασμά, το περιβάλλον, την κατασκευή έργων υποδομής αναγκαίων για την αναβάθμιση και τη διασφάλιση ποιότητας ζωής υψηλού επιπέδου για όλους.

Σε αυτά τα πολλά και σύνθετα προβλήματα της πόλης έρχεται να προστεθεί μια βαθιά οικονομική κρίση που επηρεάζει όλους μας και ιδιαίτερα τα ευαίσθητα στρώματα της κοινωνίας μας.

Μια κρίση που επιβάλλει ο Δήμος να στρέψει όλη του την ενέργεια, όλες του τις δυνατότητες για να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας με σκοπό να προστατέψει τους αδύναμους, να ενισχύσει την τοπική αγορά, να δώσει έμφαση στις δομές για τα παιδιά και την Τρίτη ηλικία, να υλοποιήσει τις υποδομές και τα προγράμματα που θα δώσουν νέα πνοή στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον.

Οι εκλογές αυτές αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία για ανάπτυξη και επίλυση των προβλημάτων που επί χρόνια ταλανίζουν την περιοχή μας. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία για να έρθουμε σε ρήξη με τις καθεστωτικές νοοτροπίες και

Δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε σας χτυπάμε συγκαταβατικά στην πλάτη για να εξασφαλίσουμε την ψήφο σας.

Δεν υπάρχει καμία μέθοδος «αυτόματης επίλυσης» προβλημάτων. Δεν πιστεύουμε ότι η πόλη μας μπορεί να αλλάξει από κάποιους για εμάς, αλλά μόνο με εμάς, με την συμμετοχή όλων μας. Η ανάδειξη των μεγάλων αλλά και των καθημερινών μικρών προβλημάτων είναι συλλογική δουλειά και η επίλυσή τους το ίδιο.

Για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας εργαζόμαστε με στρατηγική, ιεραρχούμε τις ανάγκες και αξιοποιούμε σωστά τους πόρους και σταδιακά παραδίδουμε τα αποτελέσματα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στους πολίτες.

Στην προσπάθειά μας αυτή, δεν μας χωρίζει τίποτε και μας ενώνουν πολλά. Ο οικιστικός ιστός των τριών πόλεων μας είναι ήδη ενιαίος, τα περισσότερα προβλήματα κοινά, οι κάτοικοι των πόλεων μας αξίζουν το ίδιο υψηλό επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών όπου και αν κατοικούν, οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης γιο όλους.

Η φροντίδα για τον άνθρωπο και την καθημερινότητά του και ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας που μας χρειάζονται περισσότερο πρέπει, και για εμάς είναι, η ύψιστη προτεραιότητα.

Μοιραζόμαστε την αγάπη για την πόλη μας. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και πιστεύω ακράδαντα πως σύντομα θα γευόμαστε τους καρπούς των κόπων μας. Μία πόλη όπου η ανάπτυξη εκφράζεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής του πολίτη και όχι μόνο σε μεγαλόσχημες και ανεκπλήρωτες, επί χρόνια, υποσχέσεις.

Το βιογραφικό του Θανάση Ζούτσου

■ Ο Θανάσης Ζούτσος γεννήθηκε το 1959 στη Δρυμώνα Ροβιών της Εύβοιας. Απόφοιτος της Νομική Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας άσκησε από τα πρώιμα φοιτητικά χρόνια έντονη πολιτική και κοινωνική δράση συμμετέχοντας στο φοιτητικό κίνημα. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 1984. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Σούρα και έχει δυο παιδιά, την Κατερίνα και τον Ηλία. Στον Γέρακα κατοικεί από το 1994, χρονιά από την οποία εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος. Συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του Δήμου από το 1995 ως το 1998, ενώ από το 1999 ως το 2004 άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τη διετία 2005-2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Γέρακα. Στις εκλογές του 2006 ηγήθηκε του Συνδυασμού «Γέρακας, η πόλη μας» και εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δήμαρχος.

■ Ο Θανάσης Ζούτσος υπηρετεί τον αυτοδιοικητικό θεσμό. Πρωταγωνίστησε από την πρώτη στιγμή στη διαβούλευση για τον Καλλικράτη και οι παρατηρήσεις του στην ΚΕΔΚΕ και την ΤΕΔΚΝΑ στην οποία είναι αιρετό μέλος του ΔΣ, συνέβαλαν αποφασιστικά στη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής της διοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης.

■ Ο Θανάσης Ζούτσος, μέσα σε 4 χρόνια παρέδωσε στους δημότες του Γέρακα περισσότερο έργο από αυτό που είχε εγγυηθεί προεκλογικά το 2006 για την ανάπτυξη του Δήμου. Παράλληλα, δρομολόγησε την εκτέλεση πολύ σημαντικών έργων που τοποθετούν το Γέρακα στις πόλεις υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, περιβαλλοντικής πολιτικής, πολιτικών κοινωνικής συνοχής, πολιτισμού.

■ Ο Δήμος Γέρακα αναπτύχθηκε ραγδαία χωρίς να δανειστεί χρήματα από καμία Τράπεζα. Ο Θανάσης Ζούτσος διαχειρίστηκε με απόλυτο σεβασμό και νομιμότητα τα χρήματα των δημοτών, με το πρωτοφανές και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, την αποταμίευση 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ σε αρχείο PDF όλο το πρόγραμμα του συνδυασμού που ηγείται ο Θανάσης Ζούτσος