Σύσκεψη για την προώθηση δράσεων κοινωνικής ένταξης των ΡΟΜΑ στις περιοχές δυτικής & ανατ. Αττικής

Ευρεία σύσκεψη για τη λήψη μέτρων και τον προσδιορισμό ειδικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΡΟΜΑ στην ευρύτερη περιοχή της Αυλίζας (Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου και Δήμος Αχαρνών) και την προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ειδικής Γραμματείας για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ.

Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια αντίστοιχης της 26ης Σεπτεμβρίου 2017 και λίγες ημέρες μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάταξη της Δυτικής Αττικής.

Αποφασίστηκε, η δημιουργία Δικτύων τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Αττική με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ΡΟΜΑ (στέγαση, υποδομές, υγεία κλπ), τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης και απασχόλησης και κυρίως την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού μέσω της ένταξης των παιδιών στα σχολεία προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, μετά την περίοδο των εορτών, θα κατατεθεί πλήρες σχέδιο με μέτρα άμεσης εφαρμογής για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η Ειδ. Γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ, Κατερίνα Γιάντσιου από την Περιφέρεια Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου και Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, από το Δήμο Φυλής, η δημοτική σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου, από το Δήμο Αχαρνών ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Κατσιγιάννης καθώς και ο Φρέντυ Στάμος, μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών.