Συνεδριάζει την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου

Με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 και ώρα 21:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου.

Πρώτο θέμα συζήτησης για λήψη απόφασης, (επί το σαφέστερο: γνωμοδότηση) η Μ.Π.Ε. ενός σημαντικού έργου στην πόλη της Ραφήνας. Πρόκειται για τον ανισόπεδο κόμβο πρόσβασης στο Λιμάνι από την Λεωφ. Μαραθώνος μέσω της οδού Φλέμινγκ η ολοκλήρωση του οποίου θα σηματοδοτήσει μια άλλη εποχή για όλο το Δήμο.

Τα προς συζήτηση θέματα:

  1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανισόπεδος κόμβος πρόσβασης Λιμένα Ραφήνας (από Λ. Μαραθώνος μέσω οδού Φλέμινγκ).

Σημείωση Νεολόγου: Με τη λειτουργία του ανισόπεδου κόμβου, αναμένεται να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό έμφραγμα που δημιουργείται κάθε καλοκαίρι λόγω των πολλών ακτοπλοϊκών δρομολογίων με των χιλιάδων οχημάτων που έχουν ως τελικό προορισμό τη Ραφήνα και παράλληλα να εξυπηρετηθεί σε μεγάλο βαθμό η τοπική κίνηση.

Παράλληλα με αυτό το έργο εξετάζεται και η διαπλάτυνση της οδού που οδηγεί στο λιμάνι (Λεωφόρο Φλέμινγκ) για να μπορεί να υποδέχεται μεγαλύτερους φόρτους και την αναμενόμενη περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού.

2. Λήψη απόφασης περί αντικατάστασης μελών στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή Σχολείων Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

3. Λήψη απόφασης περί αντικατάστασης μελών στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης κοπής δένδρων εντός σχεδίου πόλης.

5. Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας εκτέλεσης δαπάνης προμήθειας οχημάτων και μηχανήματος έργου.

6. Λήψη απόφασης περί ορθής επανάληψης της υπ’ αριθ. 440/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με τίτλο «Λήψη απόφασης περί υποβολής πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ» Άξονα Προτεραιότητας: 10 «Ανάπτυξη –Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με τίτλο «Επέκταση – Αναβάθμιση Υποδομών στις οποίες παρέχονται Κοινωνικές Yπηρεσίες» καθώς και επικαιροποίησης της σχετικής υπ’ αριθ. 50/2018 τεχνικής μελέτης.