Έντονη αντίδραση του Σ. Μεθενίτη για την «παρέμβαση» Γ. Πατούλη στο έργο αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη (video)

Σωτήρης Μεθενίτης, πρ. Δήμαρχος Δήμου Μαρκοπούλου, νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατ. Αττικής

Την αυστηρή αντίδραση του πρώην Δημάρχου Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας και νυν Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, κ. Σωτήρη Μεθενίτη, προκάλεσε η από κάθε άποψη άστοχη και παραπλανητική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη στο ζήτημα της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη.

Ο κ. Σωτ. Μεθενίτης, αναφέρει ότι ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης με δελτίο τύπου της Περιφέρειας, έκανε γνωστό ότι η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Μαρκοπούλου ζήτησε από το ίδιο και την ΕΥΔΑΠ να παρέμβουν, προκειμένου να προχωρήσει το έργο της αποχέτευσης, υπαινισσόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι «όλα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή» όταν είναι γνωστόν τοις πάσι και βεβαιωμένο, ότι το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου όχι μόνο είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα της Ε.Ε. αλλά έχει από το 2015 «κλειδωμένη» χρηματοδότηση ύψους 29 εκατ. € .

Προς επίρρωση μάλιστα του «προσωπικού ενδιαφέροντος του» ο κ. Γ. Πατούλης ανήγγειλε την πρόθεση του «να καταγραφούν οι μέχρι σήμερα εργασίες της αποχέτευσης προκειμένου «να εξασφαλιστούν και επιλυθούν όλα τα προβλήματα σε σχέση με τις πράξεις χρηματοδότησης της αποχέτευσης…!» προφανώς, αγνοώντας (;) ότι στις 11 Νοεμβρίου 2015, με την υπ’ αριθ. 5501/11-11-2015 Απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, εξασφαλίστηκε η μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία του Δήμου, ύψους είκοσι εννέα ( 29 ) εκ. €, για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο Έργο Υποδομής του Δήμου: το Δίκτυο Αποχέτευσης, στην πόλη του Πόρτο Ράφτη! (Δείτε ΕΔΩ δημοσίευμα του “Νεολόγου” το 2018)

Αναφερόμενος ο κ. Σωτ. Μεθενίτης στην σκοπιμότητα της παρέμβασης του κ. Γ. Πατούλη διερωτάται «αν δεν πρόκειται για ανοησία» τότε, μάλλον, πρόκειται «για μεγάλο ψέμα…» καλώντας, τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και την ΕΥΔΑΠ να απαντήσουν ευθέως στα εξής ερωτήματα:

  • Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των 29 εκατ. €;
  • Και αν, ναι, πότε δημιουργήθηκε και από ποιόν…;
  • Υπάρχει κάποιο θέμα σε σχέση με την υλοποίηση του έργου;

Ο πρ. Δήμαρχος Μαρκοπούλου απευθυνόμενος μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος του (ακολουθεί) προς τον σημερινό Δήμαρχο της πόλης, επισημαίνει ότι «περίμενα από την ημέρα δημοσιοποίησης της παρέμβασης του Γ. Πατούλη, μια κάποια αντίδραση εκ μέρους του, η οποία όμως δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα να υποχρεωθώ να δημοσιοποιήσω τις δικές μου απόψεις.»

Παρακολουθείστε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του πρ. Δημάρχου και νυν Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής, κ. Σ. Μεθενίτη που ακολουθεί. Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.