Συμμετοχή του Δήμου Κρωπίας στις εκδηλώσεις συμπλήρωσης 100 ετών από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ο Δήμος Κρωπίας, συμμετείχε -για 9η χρονιά- στις εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε) την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Η συμπλήρωση των 100 χρόνων της θλιβερής επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμήθηκε με μαζική παρουσία χιλιάδων μελών των ποντιακών συλλόγων, στη συγκέντρωση της Πλατείας Συντάγματος, στην τελετή αλλαγής της Προεδρικής φρουράς των Ευζώνων με τους Πόντιους Εύζωνες στο Μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη», στην πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία και μετά στην μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, που οργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Τον Δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτριο Κιούση εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλαος Γιαννάκος στην Μητρόπολη Αθηνών (Μνημόσυνο) και στις εκδηλώσεις της Πλ. Συντάγματος.

Ο δυναμικός σύλλογος Ποντίων Κορωπίου «Ο Εύξεινος Πόντος» συμμετείχε στις εκδηλώσεις στην Πλ. Συντάγματος και την καθιερωμένη πορεία στην Τουρκική Πρεσβεία με επικεφαλής, μέλη του προεδρείου τους, Ελένη Παυλίδου, Ναταλία Σεμελίδου, Μπέλα Καρκαντά, Σοφία Παπαδοπούλου, Χαράλαμπος Μαυρίδης, Μάνος Τσακαλίδης.

Ο Δήμος Κρωπίας εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μια γενοκτονία που την ευθύνη έχει το Νεοτουρκικό καθεστώτος της περιόδου 1914-1923.

Συντασσόμαστε, με συνέπεια χρόνων, με τις απαιτήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας, των συλλόγων του Ποντιακού Ελληνισμού για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την τελική δικαίωση!

Για όλες τις γενοκτονίες του Μικρασιατικού Ελληνισμού, των Ποντίων, των Αρμενίων, των Ασσύριων, άλλων λαών του κόσμου. Στηρίξαμε και συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις της Π.Ο.Ε (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος), μαζί με τον σύλλογο Ποντίων Κορωπίου («Ο Εύξεινος Πόντος») στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάνουμε κάθε χρόνο.