Συζητήθηκε σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέρων των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Παλλήνης

sxolikoi_fylakes
sxolikoi_fylakes

Συζητήθηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου) στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από τους Σχολικούς Φύλακες του Δήμου Παλλήνης με την οποία, ζητούν, τη λήψη προσωρινής διαταγής για επιστροφή στις εργασιακές τους θέσεις, μέχρι να εκδοθεί η οριστική απόφαση επί της προσφυγής τους κατά των διατάξεων του νόμου 4172/2013 με τις οποίες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Στην συζήτηση, παρέστη ο Δήμαρχος του Δήμου Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος, ο οποίος, παρότι ο Δήμος, τυπικά-νομικά είναι εναγόμενος στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπό διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων, τάχθηκε με το μέρος τους, ενώ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ειρήνη Κουνενάκη, κατέθεσε ως μάρτυρας, συνηγορώντας στα επιχειρήματα των Σχολικών Φυλάκων.

Η κ. Ε. Κουνενάκη, χαρακτήρισε την απόφαση περί διαθεσιμότητας

“ακατανόητη, καταχρηστική και ως ιδιαίτερα επιζήμια για τη λειτουργία των Σχολείων του Δήμου Παλλήνης. Επί σειρά ετών -είπε- οι συλλογικοί φορείς των γονέων και οι εκπαιδευτικοί, από κοινού με τις εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου, διεκδικούσαμε από την πολιτεία την φύλαξη των σχολικών κτιρίων και μόλις λίγα χρόνια μετά την υιοθέτηση του αιτήματος, η κυβέρνηση, πειθαρχώντας στις επιταγές της τρόϊκα, απομάκρυνε από τις θέσεις τους αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς να υπολογίσει τις παρενέργειες τόσο προς τα σχολεία μας όσο και προς τις οικογένειές τους, οι οποίες, σήμερα βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση….”

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση, εκτιμάται όμως ότι είναι ζήτημα χρόνου η δημοσιοποίησή της.