Συνάντηση εργασίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ & Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης για το «Ασκληπιείο»

Τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» Βούλας συζήτησε με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, αντιπροσωπία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από την ανατολική Αττική και τη νότια Αθήνα.

Αφορμή αποτέλεσε η διακοπή εφημεριών των ορθοπεδικών κλινικών του νοσοκομείου, το οποίο στις επτά εξειδικευμένες ορθοπεδικές κλινικές του εξυπηρετεί χιλιάδες ορθοπεδικά περιστατικά, εδώ και δεκαετίες.

Η περικοπή εφημεριών είναι ανησυχητική, καθώς το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας καλύπτει μία εκτεταμένη χωρικά και πληθυσμιακά περιοχή, άνω του 1 εκατομμυρίου κατοίκων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και παρουσιάστηκε από τους βουλευτές οδικός χάρτης ενεργειών, ώστε η νοσοκομειακή μονάδα να επανέλθει στο πρότερο καθεστώς εφημεριών των ορθοπεδικών κλινικών.

Από την πλευρά του δημάρχου υπήρξε συν-αντίληψη και εκφράστηκε συμπαράσταση σε ό,τι αφορά το σύνολο ενεργειών, που θα έχουν ως στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγειονομικής κάλυψης για τους πολίτες της νότιας Αθήνας και της ανατολικής Αττικής.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν

  • ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος,
  • οι βουλευτές ανατολικής Αττικής, Νάσος Αθανασίου και Πάνος Σκουρολιάκος,
  • οι βουλευτές Νοτίου Τομέα Β3 Αθηνών, Γιάννης Μουζάλας, Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννης Μπαλάφας, εκπρόσωπος από το βουλευτικό γραφείο του βουλευτή Νίκου Παππά,
  • ο υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης νομαρχιακής επιτροπής νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κ. Μύαρης
  • ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Συν-πόρευση» Θεόδωρος Μπούφης και ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αργυρούπολης, Νίκος Αγγελόπουλος.