Ραχήλ Μακρή: «Ο Δήμος θα είναι αρωγός για τα αυτιστικά παιδιά και τις οικογένειές τους»

“Δίχτυ προστασίας και στήριξης των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών τους” προαναγγέλλει η δημοτική παράταξη “Άλλη Πόλη” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day).

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης

“Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (World Autism Awareness Day) που καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ (Ψήφισμα 62/139) στις 18 Δεκεμβρίου 2007, η δημοτική μας παράταξη Άλλη Πόλη στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικής πολιτικής, σχεδιάζει μια σειρά Μέτρων Στήριξης των οικογενειών του Δήμου μας με παιδιά με αυτισμό.

Ραχήλ Μακρή, υποψήφια Δήμαρχος

• Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη.

• Επιμόρφωση του προσωπικού των παιδικών σταθμών και των δασκάλων για τον αυτισμό και τις πρακτικές για την ένταξη των παιδιών στο πλαίσιο των Παιδικών Σταθμών και των σχολείων του Δήμου.

• Δωρεάν Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης (κατασκευές, κηπουρική, μουσική, γυμναστική, ζωγραφική, ειδική εκπαίδευση).

• Προσπάθεια εξαγοράς του χώρου όπου λειτουργούσε ιδιωτικό σχολείο στην θέση Δέση Γέρακας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αυτισμό και ειδικές ανάγκες.

Οι Δήμοι έχουν υποχρέωση να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο για να στηρίξουν την οικογένεια, κάτω από αντίξοες μνημονιακές συνθήκες, που χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη μείωση πόρων, την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και τους αυστηρούς περιορισμούς στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν ένα δίχτυ προστασίας και στήριξης των παιδιών με αυτισμό και των οικογενειών τους.

Η Άλλη Πόλη αυτό θα πράξει με μέτρα ουσιαστικής βοήθειας.”