Πτώση δένδρου στο ύψος του 4ου Δημοτικού Παλλήνης διέκοψε την κυκλοφορία επί της Λεονταρίου για περίπου δύο ώρες

Ο δυνατός άνεμος που έπνεε στην διάρκεια των μεσημβρινών ωρών της Κυριακής 8 Μαρτίου, προκάλεσε την πτώση μεγάλου φυλλοβόλου δένδρου επί της οδού Λεονταρίου με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για περίπου δύο ώρες. 

Το δένδρο τύπου λεύκη ήταν φυτεμένο εντός του προαύλειου χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης σε ελάχιστη απόσταση από την περίφραξη του Σχολείου και είναι ευτύχημα που τη στιγμή της πτώσης του δεν υπήρχε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Στο χώρο έφθασαν σχετικά σύντομα, ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και περιπολικό της Τροχαίας, το προσωπικό των οποίων επιλήφθηκε της μετακίνησης του δένδρου και της διάνοιξης του δρόμου.

Δεδομένου ότι στον ίδιο χώρο του Σχολείου υπάρχουν κι άλλα δένδρα του ίδιου τύπου (λεύκες) επιβάλλεται να γίνει άμεσα προσεκτικός έλεγχος από το προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Παλλήνης προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή τους και να αξιολογηθεί η αντοχή των δένδρων σε δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Ο προληπτικός έλεγχος επιβάλλεται για τον επιπρόσθετο λόγο ότι σε μικρή απόσταση από το σημείο που είναι φυτεμένα τα δένδρα λειτουργούν οι λυόμενες εκπαιδευτικές αίθουσες.