Πρόσκαιρος αποκλεισμός της Λεωφ. Λαυρίου στο σημείο πρόκλησης δυστυχήματος με δύο νεκρούς

Τη σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας προκάλεσε ο Δήμαρχος Δήμου Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης σε συνέχεια της σύγκρουσης βυτιοφόρου με φορτηγό αυτοκίνητο, σήμερα, Παρασκευή, 17 Μαίου 2019, στο 27ο προς 28ο χλμ της Λεωφόρου μεταξύ Κορωπίου και Μαρκοπούλου (Λεωφόρος Λαυρίου) με συνέπεια το θάνατο δύο ατόμων.

Στην συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. έγινε ενημέρωση για τις συνθήκες και τις συνέπειες του δυστυχήματος και αποφασίστηκε η λήψη συγκεκριμένων μέτρων, όπως, ο αποκλεισμός της λεωφόρου Λαυρίου μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κρωπίας συνέδραμε με δικά του μέσα και επαρκές προσωπικό στην εξάλειψη των κινδύνων που προκάλεσε η διαρροή υγρών καυσίμων από το ανατραπέν βυτιοφόρο όχημα.

Στον τόπο του θανατηφόρου δυστυχήματος, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης και ο Αντιδήμαρχος, Θοδωρής Γρίβας

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν: o Αττικάρχης Υποστράτηγος κ. Σπαής, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής κ. Χιώνης και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Κορωπίου κ. Χάλαρης.

Από την Αστυνομία, ήταν παρόντες ο Αστυνομικός Δ/ντής Ν/Α Αττικής κ. Δουκάκης, ο Διοικητής Τροχαίας Κερατέας και πολλοί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Επίσης, ενημερώθηκε το Κέντρο Υγείας Κορωπίου προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κρωπίας ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Θοδωρή Γρίβα και ενημέρωσε τους κατοίκους και παρευρισκομένους σε επιχειρήσεις περιμετρικά και σε ακτίνα πεντακοσίων (500) μέτρων από το σημείο του δυστυχήματος για την απομάκρυνσή τους.