Ποσό 98,9 εκατ.€ της Κομισιόν για τη συλλογή και επεξεργασία αστικών λυμάτων του Δήμου Μαραθώνα

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με τον δήμαρχο Μαραθώνα, Σ. Τσίρκα, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, Α. Τόσιο και τη γενική διευθύντρια Έργων Αν. Αττικής της ΕΥΔΑΠ, Γ. Στεφανάκου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μετά την έγκριση της χρηματοδοτικής συνεισφοράς ύψους 98,9 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το έργο «Συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων Δήμου Μαραθώνος» τελεί υπό τη διαχείριση της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Αττικής, ενώ δικαιούχος αλλά και φορέας δημοπράτησης και ανάθεσής του είναι η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και οι υπηρεσίες της.

Πρόκειται για έργο υποδομής με υψηλή περιβαλλοντική σημασία για την Ανατολική Αττική, το οποίο θα οδηγήσει και στη σταδιακή εξάλειψη των προστίμων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω ακατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης στους οικισμούς με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων.

Με αφορμή τη νέα θετική εξέλιξη για το έργο, ο περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας με τον δήμαρχο Μαραθώνος Στέργιο Τσίρκα, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Αν. Τόσιο, τη γενική διευθύντρια έργων Ανατολικής Αττικής της ΕΥΔΑΠ Τζ. Στεφανάκου και τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόση.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Τσίρκας ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αλλά και την ΕΥΔΑΠ, για τη σπουδή που επέδειξαν προκειμένου να κλείσουν άμεσα οι χρηματοδοτικές εκκρεμότητες και να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες και κ. Αν. Τόσιος από την πλευρά του, χαιρέτισε την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τόσο με τον περιφερειάρχη όσο και με τον δήμαρχο Μαραθώνος.