Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Βουτζά. Απετράπη επέκτασή της προς την Καλλιτεχνούπολη

Ενδείξεις ότι η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Βουτζά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με παράλληλες δηλώσεις του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημ. Στεργίου και εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε ότι αφορά τις τελευταίες πληροφορίες:

Οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν αυτή την ώρα τις προσπάθειες τους στην αποτροπή προώθησής της φωτιάς στον οικισμό Νέος Πόντος και κυρίως στην παρακείμενη χαράδρα, γιατί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή, λόγω της ιδιομορφίας και της βλάστησής της, χαρακτηρίζεται ως υψηλού κινδύνου.

Οι πληροφορίες –ώρα 19.30- αναφέρουν ότι με την συνδρομή των εναέριων μέσων, η φωτιά στην περιοχή πλησίον της χαράδρας ελέγχεται και ο κίνδυνος έχει περιοριστεί κατά πολύ.

Η περιοχή της Καλλιτεχνούπολης δεν κινδυνεύει, ενώ, προληπτικά έχουν εκκενωθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ και η πρώην παιδοψυχιατρική πτέρυγα του Νταού Πεντέλης.

Στις παρενέργειες της επιχείρησης κατάσβεσης, τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες οι οποίοι παρασύρθηκαν από Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κατευθυνότανε προς την οικία του φοβούμενος ότι διέτρεχε άμεσο κίνδυνο. Οι άτυχοι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε υπό ανεξερεύνητες συνθήκες, περί ώρα 15.00 σε πευκόφυτη περιοχή, πλησίον κατοικιών του Νέου Βουτζά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες δύο κατοικίες στην οδό Κερασούντος και στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.,

Αυτοδιοικητικοί και πολίτες ομιλούν για εμπρησμό, με το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ιορδάνη Λοϊζο να επικαλείται την πληροφορία ότι «εκδηλώθηκαν εστίες φωτιάς την ίδια ώρα σε αρκετές περιοχές….».

Επισημαίνεται, κυρίως για τους αναγνώστες του «Ν» που δεν διαθέτουν ακριβή αντίληψη της χωροταξικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, ότι στο ενδεχόμενο που η φωτιά «εισχωρούσε» στην Καλλιτεχνούπολη, οι κίνδυνοι μετάδοσής της προς τις περιοχές Πικερμίου και Πεντέλης θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλοι.