Πέθανε ο Άγγελος Ντάβος, εμβληματική μορφή στην βιομηχανία τροφίμων. Την Πέμπτη η κηδεία του στην Παλλήνη

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, άφησε σήμερα, Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 μία εμβληματική μορφή της βιομηχανίας τροφίμων, ο Άγγελος Ντάβος, ιδρυτής της Bingo και δημιουργός μερικών από τις πιο αγαπημένες και γλυκές γεύσεις, της Σερενάτα, της Κουκουρούκου και της Amaretti, με τις οποίες μεγάλωσαν και μεγαλώνουν πολλές γενιές στην Ελλάδα.

Τον θάνατο του ανακοίνωσαν τα παιδιά του, Μαρία και Παναγιώτης Ντάβος, αμφότεροι κάτοικοι Παλλήνης με επιχειρηματικές δραστηριότητες στην περιοχή μας.

Ξεκινώντας ο Άγγελος Ντάβος από ένα μικρό υπόγειο της Κυψέλης, κατάφερε να μετατραπεί σε έναν ισχυρό βιομήχανο, που άφησε το αποτύπωμά του, από τον τομέα των τροφίμων, μέχρι τον τομέα της διαφήμισης, λόγω των επιτυχημένων διαφημιστικών σποτ, που προβλήθηκαν τα προϊόντα του και τα οποία «αγαπήθηκαν» από πολλές γενιές.

Ο Άγγελος Ντάβος παραλαμβάνει από τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου υψηλή διάκριση για την επιχειρηματική δράση του. Στο μέσον της φωτογραφίας ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Με καταγωγή από το Ράπτη Αρκαδίας και μεγαλωμένος μέσα σε μία πολύτεκνη οικογένεια, ο Α. Ντάβος, αποφοίτησε τη Β’ Γυμνασίου, όμως εμπλούτισε τις γνώσεις του από μόνος του και παράλληλα δούλευε από μικρός σε πολλές δουλειές.

Στην Κυψέλη οι πρώτες γκοφρέτες

Σταθμός στην επιχειρηματική του σταδιοδρομία, αποτέλεσε η δημιουργία μίας μικρής οικογενειακής βιοτεχνίας ζαχαρωδών, που είχε ως έδρα της ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη.

Εκεί, μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα Μαλαξού, (φωτογραφία) έφτιαχναν γκοφρέτες, που έμελλαν να «γράψουν» ιστορία στη βιομηχανία τροφίμων της Ελλάδας και στη συνέχεια να αποσπάσουν διεθνείς διακρίσεις, λόγω της επιτυχημένης πορείας που διέγραψαν ακόμα και στην πατρίδα της σοκολάτας, την Ελβετία.

Serenata… και πάσης Ελλάδος

Το σλόγκαν «Seranata και πάσης Ελλάδος», δια στόματος Χάρρυ Κλυνν, έγραφε τη δική του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση της δεκαετίας του ΄80.

Τη δική τους όμως γλυκιά ιστορία, γράφουν και τα άλλα σήματα του ομίλου, το Κουκουρούκου, που αποτέλεσε μία από τις πρώτες γκοφρέτες που κυκλοφόρησε πριν από 40 χρόνια κι αποτελούσε αγαπημένο προϊόν των παιδιών, καθώς στη συσκευασία της έβρισκαν αυτοκόλλητα και κέρδιζαν δώρα, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησε η Amaretti, κατακτώντας κι αυτή μέχρι σήμερα το δικό της κοινό.

Το 1993, η Bingo, αποκτήθηκε από τον όμιλο Tottis της οικογένειας Τόττη, δημιουργώντας τον πλέον ισχυρό όμιλο Tottis Bingo.

Σήμερα, η ελληνική Serenata «ταξιδεύει» από τη Φλώρινα, στις αγορές του κόσμου, μέχρι το Πουέρτο Ρίκο, καταφέρνοντας μάλιστα να κατακτήσει την κορυφή στην αγορά γκοφρέτας, στο εξωτικό νησί του Ατλαντικού, καθώς οι Πορτορικανοί την έχουν αναδείξει ως την νούμερο ένα γκοφρέτα στη χώρα τους.

Με την ελληνική σημαία τυπωμένη στη κόκκινη συσκευασία της, η γκοφρέτα Serenata, όπως και οι υπόλοιπες γκοφρέτες του ομίλου, αλλά και τα πατατάκια της Tottis Bingo, «ταξιδεύουν» από τις γειτονικές χώρες, μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Σε βάθος χρόνου, ο Α. Ντάβος, διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελλήνων Διαφημιζομένων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κόρης του, Μαρίας Ντάβου,

«Η κηδεία του μπαμπά μου, Αγγέλου Νταβου, θα γίνει την Πέμπτη 12/12 στις 3 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, στην Παλλήνη.

Τον αποχαιρετάμε με χαμόγελο, δύναμη και το μάθημα που μας άφησε: να ζούμε τη ζωή χωρίς φόβο! Ο μπαμπάς μου ήταν ένας αληθινός Ζορμπάς, ένας άνθρωπος με τεράστια ιστορία, άπειρα επιτεύγματα κι επιτυχίες αλλά κυρίως ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή!
Δεν είναι λοιπόν κηδεία, είναι γιορτή της ζωής και υπενθύμιση του πως πρέπει να ζούμε κάθε στιγμή.»

Ο “Νεολόγος” συλλυπείται την οικογένεια του αείμνηστου Άγγελου Ντάβου. Υπήρξε ένας οραματιστής του επιχειρηματικού κόσμου με ήθος και αγάπη προς τον άνθρωπο.