Όταν το θράσος πιάνει οροφή και η αίσθηση της ατιμωρησίας στοιχίζεται με την εδραιωμένη -δυστυχώς- αντίληψη, «ποιος θα μας δει και ποιος θα μας πιάσει…» τότε όλα μπορούν να γίνουν και όλα μπορούμε να τα δούμε…
Ιδιοκτήτης βυτιοφόρου συλλογής βοθρολυμάτων, μετέτρεψε το επί της οδού Κλεισθένους ιδιόκτητο οικόπεδό του (περιοχή Γέρακα) σε ….μονάδα υποδοχής και προώθησης των βοθρολυμάτων που αντλούσε στα καθημερινά δρομολόγιά του από τους βόθρους κατοικιών και πολυκατοικιών της Ανατολικής Αττικής!
Φρόντισε μάλιστα να περιφράξει το οικόπεδο με τρόπο που εμπόδιζε περίεργους και …ενοχλητικούς να βλέπουν τα ενδότερα κι αυτό μέχρι την ημέρα της …αποκάλυψης, λειτούργησε αποτελεσματικά για την «επιχειρησιακή του» δράση.
Ο …πολυμήχανος νους του «επαγγελματία», προκειμένου να εξυπηρετήσει το στόχο της «στρατηγικής» έσοδα χωρίς έξοδα, κατασκεύασε ένα λαγούμι βάθους περίπου 1,50 μέτρου σε κοντινό σημείο προς τον αγωγό διέλευσης της αποχέτευσης επί της Κλεισθένους συνδέοντας με αφανή σωλήνα το οικόπεδό του με τον αγωγό της αποχέτευσης!
Όπως υποστηρίζουν «κοντογείτονες» που υποπτεύθηκαν το «σκηνικό» λειτουργίας ….μονάδας προώθησης ανεπεξέργαστων λυμάτων στην περιοχή τους και έθεσαν υπό παρακολούθηση τις δραστηριότητες του «επαγγελματία», οι εκκενώσεις του βυτιοφόρου γίνονταν, άλλοτε, μεταμεσονύχτιες ώρες κι άλλοτε, πριν το ξύπνημα του ήλιου.
Το γεγονός καταγγέλθηκε –με σημαντική καθυστέρηση, είναι αλήθεια- στο Δήμο Παλλήνης, η δημοτική αρχή του οποίου δρομολόγησε τα αυτονόητα.
Με την συνδρομή της Αστυνομίας και με αποκλεισμό της οδού Κλεισθένους όσο διαρκούσαν οι εργασίες, συνεργείο εργατών έσκαψε εντός του οικοπέδου σε σημείο εφαπτόμενο με τον διερχόμενο αγωγό μέχρι που εντοπίστηκε το λαγούμι. (η πρώτη φωτογραφία είναι αρκούντως ….ομιλητική!)
Ο ιδιοκτήτης του βυτιοφόρου παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη και η υπόθεση για κάποια χρόνια, μέχρι να οδηγηθεί στο ακροατήριο, νόμιμα θα παραμένει «βαλτωμένη.»
Ερωτήματα και προβληματισμοί
Δύο ερωτήματα που μάλλον θα συνυπέγραφαν και οι αναγνώστες του «Ν» και δύο προβληματισμοί:
- «Ο κύριος επαγγελματίας» θα διατηρεί ως την εκδίκαση της υπόθεσης την άδεια άσκησης του επαγγέλματος;
- Θα τεθούν από το Δήμο Παλλήνης οικονομικές διεκδικήσεις προς τον «κύριο του βυτιοφόρου» για την κατ΄εξακολούθηση επιβάρυνση του περιβάλλοντος όπως και για την πρόκληση κινδύνων στη δημόσια υγεία;
Οι προβληματισμοί:
Ο Δήμος Παλλήνης προσπέρασε μια καλή ευκαιρία να αναδείξει μέσω της δημοσιοποίησης του θέματος –που δεν το έκανε- μια σειρά ουσιαστικών προβληματισμών τόσο σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας όσο και σε επίπεδο πολιτείας και κεντρικής διοίκησης.
Δηλαδή:
- Η δημόσια διαπόμπευση της υπόθεσης -όχι του προσώπου- του εγκληματικού αυτού περιστατικού, θα λειτουργούσε και ως ευθύ μήνυμα προς όσους -και υπάρχουν αρκετοί- εξακολουθούν να υιοθετούν τέτοιες μεθόδους «διαχείρισης» των βοθρολυμάτων τους. Θα λειτουργούσε ως ένα «καμπανάκι» ότι είτε τυχαία, είτε ως αποτέλεσμα έρευνας, θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και των όποιων άλλων συνεπειών προκύπτουν από τέτοιες εγκληματικές πράξεις. (κοινωνικές, οικονομικές, κ.ά.)
- Δεδομένης της δημοσιότητας που θα προσλάμβανε το ζήτημα (ανήκει στην κατηγορία των θεμάτων που προσελκύουν το υψηλό ενδιαφέρον των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών) θα «άνοιγε» ένας δημόσιος διάλογος με επίκεντρο την έλλειψη της αποχέτευσης και μια τέτοια εξέλιξη, κερδισμένος είναι εκείνος που διεκδικεί το αυτονόητο. Την οριστική και έγκαιρη τακτοποίηση της εκκρεμότητας. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο;