Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η «τρύπα του Καραμανλή» στο ρεύμα προς το Σούνιο

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η πρώτη από τις δύο σήραγγες, στη Λουμπάρδα, στο ρεύμα προς το Σούνιο, γνωστή και ως «τρύπα του Καραμανλή».

Οι σήραγγες είχαν κλείσει στις 15 Οκτωβρίου προκειμένου να υλοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα τα οποία και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή.

Η σήραγγα παραδόθηκε στην κυκλοφορία με νέα ασφαλτόστρωση και φωτισμό led, ενώ από τον Δεκέμβρη θα τοποθετηθούν συρματοπλέγματα στα πρανή του βουνού με στόχο το έργο να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία στη διέλευση των οχημάτων.

«Σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες της Αττικής ένα έργο, το οποίο έγινε σε ελάχιστες εβδομάδες, όπως είχαμε υποσχεθεί», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Όπως είπε «από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών.

Τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας υλοποίησαν όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που εξασφάλισαν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών. Πλέον, με πλήρη ασφάλεια μπορεί κανείς να κάνει χρήση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος».

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τοποθέτηση πλεγμάτων πριν και μετά τις σήραγγες, σε συνολική επιφάνεια 3.500 τ.μ., η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου και να περατωθεί πριν την εορταστική περίοδο.