Οξύτατη κριτική του ΚΚΕ στο Δήμαρχο Παλλήνης. Τον εγκαλεί «για διευκόλυνση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής»

Τον Δήμαρχο Παλλήνης, κ. Α. Ζούτσο εγκαλούν με οξύτατη ανακοίνωση οι κομματικές οργανώσεις Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας του ΚΚΕ «για την απαράδεκτη -όπως χαρακτηρίζεται- ενέργεια να καλέσει φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα όπως την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη διαπαραταξιακή σύσκεψη για τον ορισμό των χώρων προβολής των κομμάτων μέχρι τις εκλογές.» 

Η ανακοίνωση αναφέρεται στην πρόσκληση του κ. Α. Ζούτσου προς τους Δημοτικούς Συνδυασμούς του Δήμου Παλλήνης όπως και στα πολιτικά κόμματα όσα τουλάχιστον εκπροσωπούνται στην περιοχή μας, να συμμετάσχουν σε πρώτη συνεδρίαση τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης με μοναδικό θέμα διαδικαστικά και δεοντολογικά ζητήματα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών  και των ευρωεκλογών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ

«Καμία διευκόλυνση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της δημοτικής αρχής Παλλήνης και του Δημάρχου Α. Ζούτσου να καλέσει φασιστικά και ακροδεξιά κόμματα όπως την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ στη διαπαραταξιακή σύσκεψη για τον ορισμό των χώρων προβολής των κομμάτων μέχρι τις εκλογές.

Σα να μην είναι αρκετή η ιστορική πείρα των λαών από το φασισμό και το ναζισμό, σα να μην είναι αρκετή η πείρα από τη σύγχρονη τους, σα να μην έγινε πριν λίγο καιρό στο Γέρακα η συγκέντρωση του ΚΚΕ για να καταδικάσει την επίθεση από ακροδεξιούς σε στέλεχος του ΚΚΕ, καλούνται από το Δήμαρχο Παλλήνης για να τους δοθεί και χώρος προβολής της φασιστικής τους ιδεολογίας.

Οι απόγονοι του Χίτλερ, τα παιδιά της Χούντας δεν μπορούν να έχουν χώρο για να προπαγανδίζουν τη φασιστική ιδεολογία τους μέσα στις λαϊκές γειτονιές ούτε τώρα ούτε πότε.

Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Ζούτσος έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες για τις διευκολύνσεις που σκοπεύουν να παρέχουν στους υπόδικους ναζιστές εγκληματίες, τους δολοφόνους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, τους αυτουργούς των επιθέσεων σε εργάτες Έλληνες και μετανάστες, εκπληρώνοντας το ρόλο τους ως τα τσιράκια των αφεντικών. Έχει μεγάλη ευθύνη που θα μαζέψει την υπόδικη Χρυσή Αυγή και θα τους δώσει βήμα να σπείρουν το ναζιστικό τους δηλητήριο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής αντικειμενικά ρίχνει νερό στο μύλο για το “ξέπλυμα” της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και έρχεται ως συνέχεια της συνύπαρξης στελεχών όλων των κομμάτων των μνημονίων, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

 Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο να καταδικάσει όσους ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού και του ρατσισμού. Να στείλει με τη στάση του και με την ψήφο του μήνυμα καταδίκης τόσο στη Χρυσή Αυγή όσο και σε όλους αυτούς που τους “χαϊδεύουν τα αυτιά και τους δίνουν στασίδι”

Ο φασισμός, ο ναζισμός και οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δεν αντιμετωπίζονται ούτε με διευκολύνσεις για να χύνουν το δηλητήριό τους, ούτε με τις δήθεν προοδευτικές συμμαχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που για χρόνια συγκυβερνούσε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, που προωθεί αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και να ελαφρύνουν τις ποινές των εγκληματικών οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή με τη δίκη να καθυστερεί τραγικά, που κρατάει ψηλά τη σημαία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που αξιοποιούν αντιδραστικές δυνάμεις, υποδαυλίζουν τον εθνικισμό και πρωτοστατούν στον αντικομουνισμό.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και να στείλει στις τρύπες τους τους απογόνους των ναζί. Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ για να γκρεμίσουμε από την 3η θέση τη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, το μακρύ χέρι της μεγαλοεργοδοσίας και του συστήματος της φτώχειας, των πολέμων και της προσφυγιάς που τους εκτρέφει.

Απαιτούμε να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Τέτοια δυνατότητα υπάρχει, όπως φάνηκε στην Πάτρα και αλλού και είναι θέμα θέλησης, προσανατολισμού και πολιτικής βούλησης της πλειοψηφίας το τι θα κάνει.

Οι υμνητές του Χίτλερ, οι απόγονοι των Ταγματασφαλιτών δεν χωράνε πουθενά.»

Κ.Ο. Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας του ΚΚΕ