Ομόφωνη καταδίκη των φασιστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών από το Δ.Σ. Παλλήνης

Δημ. Συμβούλιο Παλλήνης

Μήνυμα Δημοκρατίας και ενότητας απέναντι σε φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές εκ μέρους ακραίων στοιχείων της πόλης με αφορμή την δημιουργία δομής φιλοξενίας 40 ανήλικων, ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στον οικισμό Δέση Γέρακα, έστειλε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κατά την τοποθέτηση του, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι συμπεριφορές αυτές είναι πρωτόγνωρες για τα δημοκρατική ήθη της πόλης μας. Πρέπει να καταδικάσουμε τόσο αυτούς που δρουν, συμπεριφέρονται και πράττουν κατ’ αυτό τον τρόπο, όσο και αυτούς που έχουν δημιουργήσει αυτό το διχαστικό κλίμα στην κοινωνία μας.»

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής και μέλη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων οι οποίοι καταδίκασαν αυτές τις συμπεριφορές.

Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα καταδίκασε όλες τις φασιστικές, ρατσιστικές και παράνομες συμπεριφορές, καθώς και τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των παραπάνω πράξεων.

Επίσης, αποφάσισε να αποσταλούν όλα τα στοιχεία για τα παραπάνω περιστατικά τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όσο και στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για τις κατά νόμον ενέργειες σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο κάλεσε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές.