Κοινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Πάρκο της Αττικής Οδού από τους Δήμους Βριλησσίων και Χαλανδρίου

Όμοροι Δήμοι δεν είναι μόνο τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι -είναι και η Παλλήνη και η Αγία Παρασκευή- είναι όμως οι πρώτοι που τολμούν να προγραμματίσουν κοινές αποκριάτικες εκδηλώσεις προς χάριν της συνεκτικότητας των τοπικών κοινωνιών τους.

Συναποφάσισαν, λοιπόν, οι Δήμαρχοι, Ξένος Μανιατογιάννης και Σίμος Ρούσσος να συνθέσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν κοινές αποκριάτικες εκδηλώσεις με παρελάσεις αρμάτων και καρναβαλιστών στο Πάρκο της Αττικής Οδού με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βριλησσίων και ομάδας Μαζορετών και σε ότι αφορά τα παραδοσιακά Κούλουμα, πάντα στον ίδιο χώρο, με πέταγμα χαρταετού, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και δημοτικούς χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους και των δύο Δήμων.

Ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων είναι συμμετοχικός και σε κάθε περίπτωση μικρότερος από τον προϋπολογισμό που θα αντιστοιχούσε σε ένα Δήμο.

Τέλος, αξίζει να επισημανθούν τα θετικά χαρακτηριστικά της ενιαίας εκδήλωσης σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Πολίτες από δύο όμορους Δήμους, θα γιορτάσουν, θα ψυχαγωγηθούν και βέβαια θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι, όσο και αν διοικητικά, ανήκουν σε δύο ξεχωριστούς Δήμους, τα προβλήματα και οι προοπτικές τους κατά το πλείστον, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις οποίες, παρεμπιπτόντως, μπορούν να συμμετέχουν και δημότες άλλων όμορων Δήμων οι δημοτικές αρχές των οποίων από πεποίθηση ή και πολιτική αντίληψη, είναι αντίθετες προς δράσεις και πρωτοβουλίες μαζικού χαρακτήρα.

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων & Καθαράς Δευτέρας στο πάρκο της Αττικής Οδού σε συνδιοργάνωση των Δήμων Βριλησσίων και Χαλανδρίου.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 Ώρα έναρξης 11:00.

Ο Δήμος Βριλησσίων και ο Δήμος Χαλανδρίου θα διοργανώσουν για πρώτη φορά παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στο Πάρκο της Αττικής Οδού, την τελευταία Κυριακή των Αποκριών 1η Μαρτίου 2020 με τη συμμετοχή συλλόγων, σχολείων και απλών πολιτών των δύο δήμων.

Την παρέλαση των καρναβαλιστών και των αρμάτων θα ακολουθήσουν έθιμα και δρώμενα των Αποκριών, σειρά δράσεων για μικρούς και μεγάλους (παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, γλυκές εκπλήξεις) με αποκορύφωμα το αποκριάτικο ξεφάντωμα με το συγκρότημα “VANILA SWING”.

Θα χορέψει η ομάδα LATIN και ευρωπαϊκών χορών του ΠΑΟΔΗΒ.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχει η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Βριλησσίων συνοδευόμενη από την ομάδα Μαζορετών.

Οι δύο όμοροι Δήμοι στοχεύουν στη δημιουργία μιας μοναδικής γιορτής φαντασίας και κεφιού, που μπορεί να αποτελέσει θεσμό.

Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 – Ώρα έναρξης 11:00.

Οι Δήμοι Χαλανδρίου και Βριλησσίων θα διοργανώσουν στον ίδιο χώρο και τα παραδοσιακά Κούλουμα, με το πέταγμα του χαρταετού, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί, δημοτικούς χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους και των δύο δήμων και τραγούδι από την Νάσια Κονιτοπούλου και το συγκρότημά της.

Από τα Βριλήσσια θα χορέψουν η χορευτική ομάδα Βριλησσίων «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΥΡΑ» & η Ένωση Ποντίων Βριλησσίων «ΟΙ ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΕΣ»