Ολοκληρώθηκε το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ψωμιού του “Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου”

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ψωμιού που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα Αττικής, διήρκεσε 6 ημέρες και είχε ως επίκεντρο του, “το ψωμί στην Μεσόγειο” με αρκετούς εκπροσώπους από χώρες της Μεσογείου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού & Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και είχε την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, την οποία εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου.

Το Φεστιβάλ είχε ως στόχο να αναδείξει το ψωμί ως θρεπτική αξία και νοστιμιά (με τεχνικές παραδοσιακές και μη και πολυφυλετικές συνταγές από όλες τις γωνιές του κόσμου), ως σύμβολο του κύκλου της ζωής και της φύσης, ως σύμβολο της λατρείας, ως πρώτη ύλη για δημιουργία τέχνης αλλά και ως κοινωνικοπολιτικό σύμβολο επανάστασης.

Το φεστιβάλ χαιρέτισαν κατά την ημέρα της έναρξης του, η Διευθύντρια του Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, Σταυρούλα Φωτοπούλου, ο Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Θεσσαλίας – Σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θεοφάνης Γεωργόπουλος καθώς και οι εκπρόσωποι των ξένων χωρών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, αφού καλωσόρισε τους ξένους προσκεκλημένους, συνεχάρη τους διοργανωτές του φεστιβάλ και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει εμπράκτως όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ιδιαίτερα αυτές του Ευρωπαϊκού Μουσείου άρτου του Βαρνάβα.

«Αξίζει πραγματικά όλοι να επισκεφτούμε το μοναδικό αυτό μουσείο που τιμά την περιοχή μας» είπε, ολοκληρώνοντας, ο κ. Π. Φιλίππου.