Νέο Δ.Σ. στο Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Στους εκλεγέντες και η Ειρήνη Κουνενάκη

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΔΕΕ) μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο χρονικό διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου 2020.

Ειρήνη Κουνενάκη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή, πρώτος στην κατάταξη των εκλεγέντων ο κ. Κων/νος Παπαδημητρίου -πρόεδρος στο απελθών Δ.Σ. – και τέταρτη σε σειρά επιτυχίας, η συμπολίτισσα μας, Ειρήνη Κουνενάκη, Κοινωνιολόγος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δήμου Παλλήνης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας.”

Οι εκλεγέντες κατά σειρά επιτυχίας για το Διοικητικό Συμβούλιο, είναι:

Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Μαρία Ξηροτύρη, Σπύρος Τσουκαλάς, Ειρήνη Kουνενάκη, Νικόλαος Καλατζής, Αναστάσιος Σαλτερής, Μαρία Ραμματά, Χαράλαμπος Ράπτης, Νικόλαος Λένος.

Αναπληρωματικά μέλη: Ιωάννης Σάββας, Σταύρος Ακαλίδης, Αθανάσιος Σαραντόπουλος, Δούκας Γεωργιτσανάκος

Για την Ελεγκτική Επιτροπή:

Μαρία Μαυρίκου, Αντώνιος Θεοδώρου, Κυριάκος Δελαγραμμάτικας
Αναπληρωματικό μέλος: Νικόλαος Σαρακασίδης

Οι εκλεγέντες πρόκειται να συνέλθουν σε πρώτη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα για να συγκροτηθούν σε σώμα.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Ν. Μουζέλη λίγο μετά την ανακήρυξη του σε επίτιμο μέλος του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Δίπλα του ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δρ Κων/νος Παπαδημητρίου και η κ. Μαρία Ξηροτύρη, Γεν. Γραμματέας. Αμφότεροι, επανεκλέχθηκαν στην 1η και 2η θέση της κατάταξης των επιτυχόντων.
Η εκλεγείσα στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Ε. κ. Ειρήνη Κουνενάκη με τον καθηγητή Κοινωνιολογίας κ. Νίκο Μουζέλη τον οποίο είχε δάσκαλο στο London School of Economics και εποπτεύοντα καθηγητή του διδακτορικού της. Ξανασυναντήθηκαν μετά 35 χρόνια στη γενική συνέλευση του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη διάρκεια της οποίας ο καθηγητής κ. Ν. Μουζέλης ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Δ.Ε.Ε.

Λίγα λόγια για το Δ.Ε.Ε

Το «Διοικητικό Επιμελητήριο – Όμιλος Διοικητικών Επιστημόνων» είναι οργανισμός συσπείρωσης διοικητικών επιστημόνων και διοικητικών στελεχών (ιδρύθηκε τον Μάιο και αναγνωρίστηκε Δικαστικά τον Δεκέμβριο 2002 ως ΝΠΙΔ σωματειακής μορφής), που έχει μη κερδοσκοπικό και μη συντεχνιακό χαρακτήρα.

Το Διοικητικό Επιμελητήριο φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υφίσταται στην Ελλάδα από την απουσία ενός έγκυρου επιστημονικού φορέα, ο οποίος να συνδέει δημιουργικά τη θεωρητική μελέτη του διοικητικού φαινομένου με την αντίστοιχη διοικητική πρακτική, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό Τομέα.
Επίσης, αποσκοπεί στο να αρθρώσει αξιόπιστο, υπεύθυνο και εμπεριστατωμένο λόγο πάνω σε κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα διοικητικού χαρακτήρα, προβάλλοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις και λύσεις και προάγοντας τον δημόσιο διάλογο.

Τα 700 και πλέον μέλη του Επιμελητηρίου είναι δραστήριοι πολίτες και εργαζόμενοι που ενστερνίζονται τις αρχές της κοινωνίας των πολιτών, μιας κοινωνίας ενεργού συμμετοχής και παρέμβασης στα πολιτικά, κοινωνικά και διοικητικά δρώμενα της πολιτείας μας και του καιρού μας.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται γνωστοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, νέοι επιστήμονες, επίλεκτα στελέχη δημοσίων υπηρεσιών, οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, καθώς και άλλοι που δραστηριοποιούνται επιστημονικά ή/και επαγγελματικά στο χώρο της Διοίκησης.