Νέες αγωγές για την πυρκαγιά στο Μάτι. Κατά Δημοσίου, Περιφέρειας και Δήμου Μαραθώνα

Τρεις νέες αγωγές για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης από τις οικογένειες των τραγικών τους θυμάτων, λόγω της γνωστής πυρκαγιάς της 23/7/2019 στην Ανατολική Αττική, κατατέθηκαν χθες.

Τα θύματα αυτά είναι: Μαρία Παγωμένου, Επαμεινώνδας Κοκκώνης και Δημήτριος Τζούλιας, που βρήκαν τραγικό θάνατο λόγω της φονικής τότε πυρκαγιάς.

ΟΙ αγωγές αυτές στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, για τις πολύ σοβαρές παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων τους.

Επίσης, κατατέθηκε στον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αίτηση για τον κατά προτίμηση και κατ΄ εξαίρεση προσδιορισμό εκδίκασης των υποθέσεων αυτών, λόγω της ιδιαιτερότητας της όλης υπόθεσης και των ειδικών συνθηκών που κάηκαν 100 συνάνθρωποί μας.

Εν τω μεταξύ, εντός των ημερών, αναμένεται η άσκηση σχετικών ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων και για συγκεκριμένα αδικήματα. Μετά την άσκηση των σχετικών αυτών ποινικών διώξεων, η δικογραφία θα διαβιβασθεί σε αρμόδιο τακτικό Ανακριτή.