Μέσω Εισαγγελίας, η Παράταξη «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» διεκδικεί απολογιστικά στοιχεία για τα Σχολεία του Δήμου Παλλήνης

Στην Εισαγγελία Αθήνας απευθύνθηκε η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας», κ. Ειρήνη Κουνενάκη προκειμένου να υποχρεώσει την Δημοτική Αρχή Παλλήνης να της κοινοποιήσει απολογιστικά στοιχεία για τις δαπάνες που καταβλήθηκαν ανά σχολική μονάδα από τις αρχές του τρέχοντος έτους.  

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης

«Στο ύστατο μέτρο να ζητήσει με εισαγγελική παραγγελία να τις δοθούν απολογιστικά στοιχεία για τις δαπάνες ανά σχολική μονάδα, κατέφυγε η δημοτική παράταξη «Εμείς, η πόλη μας».

Παρότι από τις 12 Ιουνίου 2020, με ηλεκτρονικό μήνυμα, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Ειρήνη Κουνενάκη αιτήθηκε την κατάθεση των στοιχείων των δαπανών ανά σχολική μονάδα από τους προέδρους των σχολικών επιτροπών, η δημοτική αρχή κώφευσε, αν και είχε υποχρέωση να το πράξει.

Σημειώνεται ότι στις 7/2/2020 – συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Εμείς, η Πόλη μας», Ειρήνη Κουνενάκη, ζήτησε από τον προεδρεύοντα δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο να γνωστοποιηθούν οι δαπάνες ανά σχολική μονάδα.

Δυστυχώς τα στοιχεία δεν γνωστοποιήθηκαν. Λίγους μήνες μετά αιτήθηκε εκ νέου να της δοθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς έχει έννομο συμφέρον, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο αίτημα έχουν υποβάλλει και οι σύλλογοι γονέων, ενώ έως τώρα δεν έχει συγκροτηθεί η δημοτική επιτροπή παιδείας, όπως προβλέπεται και από τον νόμο.

Η δημοτική παράταξη «Εμείς, η πόλη μας» θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην λειτουργία του δήμου Παλλήνης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να έχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση και πληροφόρηση. Και το δικαίωμα αυτό δεν το εκχωρούμε σε κανέναν.»

Για το ίδιο θέμα, η κ. Ειρ. Κουνενάκη προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ειρήνη Κουνενάκη

«Δεν μας πτοούν οι αλαζονικές συμπεριφορές»

«Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η πόλη μας», προσέφυγα, στο ύστατο μέτρο της εισαγγελικής παραγγελίας, προκειμένου  να έχω τα απολογιστικά στοιχεία των χρημάτων που ξοδεύθηκαν σε κάθε Σχολείο χωριστά.

Πριν καταλήξω σ αυτήν την επιλογή, τήρησα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται και θεσμικά και δεοντολογικά.

Ειδικότερα:

Τον Φεβρουάριο του 2020, με αφορμή την συζήτηση στην Οικονομική  Επιτροπή του Δήμου Παλλήνης του οικονομικού απολογισμού των Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  ζήτησα να μου δοθούν τα στοιχεία των δαπανών ανά σχολική μονάδα, όπως, αμοιβές τρίτων, αγορές παγίων, παροχές τρίτων, συντηρήσεις και επισκευές.

Δεν μου δόθηκαν!

Τον Ιούνιο του 2020, επανέρχομαι με νέο αίτημα. Από τότε και μέχρι σήμερα, εννέα μήνες μετά και παρά την προφορική δέσμευση του κ. Δημάρχου, δεν μου δόθηκαν! 

Πλήρης απαξίωση του ρόλου και των δικαιωμάτων που ο αυτοδιοικητικός κώδικας προβλέπει, ορίζει και υποχρεώνει τον κ. Δήμαρχο να φέρεται προς τους αιρετούς του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με δεδομένο ότι στο Δήμο Παλλήνης δεν έχει συγκροτηθεί   η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, η οποία και θα αποφάσιζε για την κατανομή των δαπανών, η παροχή αυτών των στοιχείων συνιστά, αυτονόητη υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής προς τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Παρόμοιο αίτημα  έχει υποβληθεί και από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Παλλήνης, πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Οι ευθύνες, αναμφίβολα, πιστώνονται στον κ. Δήμαρχο και επειδή αυτή η συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη, τουλάχιστον ας βγει δημόσια να τις αναλάβει για να γνωρίζουν οι Δημότες τις συνθήκες υπό τις οποίες προσπαθούμε να διαχειριστούμε τον αυτοδιοικητικό  ρόλο μας.

Σε κάθε περίπτωση, ΕΜΕΙΣ θα επιμείνουμε να τιμούμε την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.

Δεν μας πτοούν οι αλαζονικές συμπεριφορές και είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε σε όλα τα νόμιμα μέσα για να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την δημόσια λογοδοσία, κόντρα στο πείσμα του κ. Δημάρχου να ασκεί διοίκηση χωρίς αυτά τα θεμελιώδη για τη Δημοκρατία, χαρακτηριστικά.»

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!