“Μαραθώνιος” του Δημάρχου Λαυρεωτικής για έγκριση λειτουργίας Πολεοδομικού Γραφείου

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στο Δημαρχείο Κερατέας, με ιδιώτες μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Λαυρεωτικής. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο Διευθυντής της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου κ. Σπύρος Παπανικόλας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου κ. Βασίλης Μεθενίτης και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Αναστασία Μαγγενάκη.

Κατόπιν ανταλλαγής απόψεων και γόνιμης συζήτησης οι συμμετέχοντες κατέληξαν στη διαπίστωση ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου σε σχέση με τη στελέχωση και τη λειτουργία του.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής από παλιά είχε εκφράσει την επιθυμία του να συστήσει και να λειτουργήσει Πολεοδομικό Γραφείο και για το σκοπό αυτό εδώ και δύο χρόνια έχει αιτηθεί 10 θέσεις μηχανικών στο Υπουργείο Εσωτερικών δίχως όμως ανταπόκριση.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια ψηφιοποίησης όλων των σχετικών αρχείων (ΓΠΣ, πολεοδομικές μελέτες, πράξεις εφαρμογής κλπ), προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους κατοίκους και μηχανικούς και παράλληλα, σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά, θα συνεχιστούν τα διαβήματα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εγκριθούν αν όχι όλες, μέρος των θέσεων για τη στελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου.