Με την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, αυλαία τέλους στο Δ.Σ. Παλλήνης περιόδου 2010-2014

Αυλαία τέλους για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης που αναδείχθηκε στις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του –εκτός σοβαρού απροόπτου- ήταν η τελευταία της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου που λήγει την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014. Το ξεκίνημα της νέας περιόδου διάρκειας πέντε ετών θα γίνει την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου 2014 σύμφωνα με την πρόβλεψη του Νόμου.

Η σημερινή συνεδρίαση εξελίχθηκε σε ήπιο και συναινετικό κλίμα και για έναν ευκαταφρόνητο αριθμό δημοτικών συμβούλων (15) ήταν η τελευταία παρουσία τους με την ιδιότητα του αιρετού στα έδρανα της αίθουσας.

Ειδικότερα: εννέα δημοτικοί σύμβουλοι απέτυχαν να επανεκλεγούν στις πρόσφατες εκλογές. Πρόκειται για τον Γρηγόρη Καραγιάννη από την συμπολίτευση, τους ανεξαρτηποιηθέντες στην διάρκεια της δημοτικής περιόδου, Μαρία Λεβαντή, Αναστάσιο Μπουντουβά και Δώρα Πράπα –και οι τρεις είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του κ. Α. Ζούτσου- και τους προερχόμενους από την αντιπολίτευση, Αργύρη Βασιλόπουλο, Τρ. Κουτσικούρη, Παναγιώτη Λάκκο, Θόδωρο Σμυρλιάδη και Κώστα Μήλα.

Απερχόμενοι χωρίς να επαναδιεκδικήσουν με δική τους επιλογή την εκλογή τους, είναι ο Δημήτρης Γιαννουσόπουλος, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η Πόπη Χειλά (αμφότεροι από την παράταξη του κ. Α. Ζούτσου) η Βάσω Νούτσου, ο Σπ. Κωνσταντάς και ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος.-ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της κ. Ρ. Δούρου και δεν εκλέχθηκε-.

Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου δύο επίλεκτα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιάννης Λεστάκης και ο Δημήτρης Βελιώτης «έφυγαν» από τη ζωή και τις θέσεις τους αναπλήρωσαν ο Γιάννης Κοτσίλας –δεν επανεκλέχθηκε- και ο Ι. Χαλκίδης από την αντιπολίτευση. -εκλέχθηκε.

Συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Κοτσίλα, οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι ανέρχονται στους 15, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για ένα 33μελές Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι πρόκειται για μια εκτεταμένη ανατροπή της σημερινής σύνθεσης του Συμβουλίου και η εκτίμηση αυτή θα «εικονογραφηθεί» όταν θα συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και οι 15 «απόντες» μετά πάροδο ετών –για κάποιους θητειών- θα βρίσκονται εκτός των εδράνων της αίθουσας.

Σύντομος αποχαιρετισμός του Δημάρχου
προς όσους αποχωρούν από το Δημοτικό Συμβούλιο

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, -από τα 33 μέλη ήταν παρόντα 22- ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος αναφέρθηκε στην λήξη των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας τα εξής:

«Σήμερα, κλείνει η δημοτική περίοδος 2011-2014 και θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για την συνεργασία και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε. Ήταν μια δύσκολη, η πλέον δύσκολη δημοτική περίοδος γιατί είχε πολλά θέματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, ήταν σύντομη σε διάρκεια και έπρεπε να κάνουμε πολλά.

Πιστεύω ότι καταφέραμε με την συνεργασία και μέσα από το διάλογο που αναπτύχθηκε σ΄αυτή την αίθουσα ένα σημαντικό έργο.

Τέλος θέλω να ευχηθώ καλή τύχη και καλή πορεία σε όλους τους συναδέλφους που δεν έχουν εκλεγεί και να έχουμε όλοι μας ένα καλό καλοκαίρι….»