Δημήτρης Γιαννουσόπουλος: με την ολοκλήρωση της λεωφ. Κύπρου, η ευρύτερη περιοχή αποκτάει ένα σημαντικό συνδετήριο άξονα

giannoysop
giannoysop

Στην επανέναρξη των εργασιών κατασκευής της λεωφόρου Κύπρου και την σημαντικότητα της ως κύριου άξονα σύνδεσης της βορειοδυτικής και ανατολικής Αττικής, αναφέρθηκε με δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης, κ. Δημήτρης Γιαννουσόπουλος.

Στις επισημάνσεις του τονίζεται ότι η επανεκκίνηση του έργου δρομολογήθηκε χωρίς πρόσθετη εργολαβική αποζημίωση, χαρακτηρίζεται από υψηλές κατασκευαστικές προδιαγραφές και ότι από πλευράς σημαντικότητας είναι εφάμιλλο του έργου της Αττικής Οδού.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Δ. Γιαννουσόπουλου:

«Επί τέλους η επανεκκίνηση του οδικού άξονα που ενώνει τους τρεις δήμους (Παλλήνης, Πικερμίου και Πεντέλης), της Λεωφόρου Κύπρου, είναι γεγονός. Έργο βαλτωμένο εδώ και διόμισυ χρόνια, επανεκκίνησε πραγματικά και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία. Θα εξυπηρετεί τρεις δήμους και θα ενώνει τη Βορειοδυτική Αττική με την Ανατολική. Χωρίς την παραμικρή διάθεση υποβάθμισης του έργου της Αττικής οδού, επισημαίνουμε ότι η ολοκληρωμένη λεωφόρος Κύπρου θα γίνει ένας επίσης σημαντικός συνδετήριος άξονας και αυτό οφείλεται στην αποφασιστικότητα και στους έξυπνους χειρισμούς του Δημάρχου.

leof_kyproy

Επί πλέον, επισημαίνουμε ότι η οριστική συμφωνία επανεκκίνησης του έργου θα υλοποιηθεί χωρίς καμία πρόσθετη εργολαβική αποζημίωση και με υψηλές προδιαγραφές. Βάσει της μελέτης θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα στη μέση.

Θα ξεκινάει από τη Λεωφόρο Πεντέλης, η οποία θα ενώνεται με τη Λεωφόρο Ντραφίου και θα συνεχίζει στη λεωφόρο Κύπρου, η οποία θα καταλήγει στη λεωφόρο Μαραθώνος. Είναι κατανοητή, λοιπόν, η αξία και η ανάγκη κατασκευής αυτού του οδικού άξονα.
Ευχόμαστε όλοι καλή και σύντομη ολοκλήρωση του έργου.»