Πέρασαν 15 χρόνια για να μετακινηθεί η Λαϊκή Αγορά από την οδό Ελ. Βενιζέλου της Παλλήνης!

Ένα αίτημα από την εποχή που Δήμαρχος της Παλλήνης ήταν ο Θόδωρος Γκοτσόπουλος –το διεκδίκησε με επιμονή- καρποφόρησε μόλις επί θητείας Θανάση Ζούτσου και αφού χρειάστηκε ο σημερινός Δήμαρχος του Δήμου, να αναλώσει από το 2011 σημαντικό χρόνo πιέζοντας προς πολλές κατευθύνσεις για να πετύχει την διευθέτηση του αιτήματος.

Πρόκειται για την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς από την Ελευθερίου Βενιζέλου της δημοτικής ενότητας Παλλήνης και για διάστημα 6 μηνών, στην οδό Μιλτιάδου και μάλιστα με εφαρμογή από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014.

Ο παραλογισμός στην ιστορία αυτή, συνίσταται στο γεγονός ότι η χωροθεσία των λαϊκών αγορών στη χώρα μας γίνεται από τις Περιφέρειες -στην προκειμένη περίπτωση από την Περιφέρεια Αττικής- και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, δηλαδή, όχι από τους κατεξοχήν αρμόδιους που είναι οι Δήμοι αλλά από φορείς που δεν σχετίζονται με την καθημερινότητα της πόλης!
Έτσι, μια υπόθεση που έπρεπε να είχε επιλυθεί από τον τοπικό Δήμο, “σφηνώθηκε” στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και επί σειρά ετών “σκόνταφτε” στην σιωπηλή άρνηση των τρίτων εμπλεκομένων.

Στο μεσοδιάστημα, οι αντιδράσεις από πλευράς κατοίκων εύλογα ήταν ιδιαίτερα έντονες και ως ένα βαθμό, αρνούνταν να δεχθούν την αδυναμία των εκάστοτε διοικήσεων του Δήμου, να αποσυμφορήσουν έστω για ένα εξάμηνο, την Ελευθερίου Βενιζέλου.
Εν πάση περιπτώσει, τέλος καλό, όλα καλά, η απόφαση έγινε ΦΕΚ (!) και ισχύει άμεσα.
Έτσι με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής καθορίστηκε ότι η λαϊκή αγορά της Παλλήνης, της Ζ’ Αττικής, θα λειτουργεί ως εξής

  • στην οδό Μιλτιάδου, (πρώτη παράλληλος της λεωφόρου Μαραθώνος στην κατεύθυνση προς Γέρακα) από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου και
  • στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από 1 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου